[]

MHP - Vesayet Rejimleri - ABD/CIA Ortaklığı

Sevgili duyuru sakinleri, az önce şöyle bir entry okudum: eksisozluk.com

İlgili entryde geçen "...mhp devletin sünni-türk eksenli çizgiden çıkmaması için direksiyonda bulunmaya çalışan bir "vesayetin" adıdır. oysa bu vesayetin derdi türk-sünni devlet gibi görünse de arka planında demokrasi, hukuk ve insan hakları gibi kavramların devlette ve toplumda karşılık bulmasını istemeyen bir tür ittihat ve terakki refleksi vardır."

ve

"o zaman türkiye'nin muktedirleri abd-cia eliyle olacak daha büyük bir şeye hazırlandıklarından..."

Kısımlarıyla alakalı olarak neler düşünüyorsunuz? Türkiye'nin vesayet rejimlerinden çektiği nedir tam olarak? Söz konusu ABD/CIA eliyle olacak büyük şeyden kasıt nedir? (12 Eylül olduğunu düşünüyorum fakat nasıl)

Ayrıca bu konuyla ilgili ileri okuma önerileriniz olursa paylaşırsanız çok sevinirim.

 
Zamanım yok yorumlayamıyorum ama okuma önerisi vereyim.

Devlet Ocak Dergah - Kemal Can, Tanil Bora

Antikomunizm Ülkücü Hareket Türkeş - Fatih Yașlı
  • temasettin  (07.05.21 18:35:00) 
Mobildeyim editleyemiyorum. Elbette mhpyi anlamak için faşizm kavramı detaylıca incelenmeli. Sendika.org'de yaşar ayașlı nin çok iyi bir faşizm serisi yayınlandı gecenlerde. Onu tavsiye ederim kesinlikle.


  • temasettin  (07.05.21 18:40:40) 
İlk alıntı aşağı yukarı doğru, ikincisi saçmalık. Tahmin ettiğiniz gibi 12 Eylül'ü kastediyor (bunun sebebi olarak da 24 Ocak kararlarını gösterecektir muhtemelen) ama ülkedeki her pisliğin ucunu ya ABD'ye ya da Yahudilere bağlama hastalığından kurtulamadığı için 1977 darbesinin gerçekleşmeme nedeni olarak bu iktidar hastası üniformalı ve kravatlı mafyanın içindeki iktidar mücadelesini değil de ABD'yi görüyor.

Kemal Can ile Tanıl Bora'nın MHP terör örgütü üzerine yaptığı çalışmaları ben de tavsiye ederim.
  • bruce mclaren  (07.05.21 19:28:26) 
"ittihat ve terakki (itk) refleksi" dediği şey ile mhp'nin yapmaya çalıştığı şeyi yan yana koymak oldukça abes. itk'nın derdi insanları aptallaştırmak ve cehaletin gölgesinde bırakmak değildi. itk bir seçkinler hareketiydi ve o dönemde fransız ihtilali'nin getirdiklerini anlayacak kapasite halkta yoktu ama o halkı aydınlat mak için de birçok adım attılar. mhp'nin yapmaya çalıştığı şey ise bambaşka. zaten herkesi malumu diye düşünüyorum..

öte yanda, "mhp devletin sünni-türk eksenli çizgiden çıkmaması için direksiyonda bulunmaya çalışan bir "vesayetin" adıdır" demesi çok bilinmedik bir şey mi ki? bu adamların ideolojisi zaten bunu öngörüyor; yani bunu çok gizemli bir olaymış gibi sunmaya gerek yok bence.

bir metinde CIA geçince ben direkt okumayı bırakıyorum açıkçası. buna burada on sayfa komplo teorisi yazabilirim, herkes de yazar. abd'nin dış politikası (bugün biden'ın da gönderme yaptığı üzere) kendi liberal 'first world' ideolojisini inşa etmek. sırf bunun için savaş çıkarmışlıkları var.. tabi ki abd türkiye'yi de bunun bir parçası yapmak ister. çok doğal değil mi? üstelik burada sağı solu belli olmayan bir ülkeden bahsediyorsak.. hani gerçekten "abd türkiye'yi mahvetmek, yıkmak istiyor, cia da işin içinde" gibi şeyler okuyunca kusasım geliyor benim. neredeyse yüz sene geçmiş hala arap harflerini isteyen ciddi manada bir insan kitlesiyle yaşıyoruz.. dünyanın ilerlediği yönün tersine gitmekte ısrar eden bir türkiye var yıllardır. liberalizme gerçek anlamda ilk yaklaşmamız bile 80'lerin ortalarını buluyor. sonra daha da yaklaşayacağımıza abuk subuk politikalarla tam yol geriye gidiyoruz ve sonra "abd türkiye'yi mahvedecek, cia bizi gözetliyor" yapıyorlar. akp’nin ilk yıllarında ab’nin türkiye’ye ne kadar (maddi dahil) yardım ettiğinin farkında mı acaba bunu yapanlar? türkiye’nin bedava reklamlarını yaptılar o kadar. bu ülkenin çocuklarına burs verdiler avrupa'da düzgün eğitim alıp türkiye'ye döndüklerinde akademsiyen olsunlar da düzgün eğitim versinler diye. neyse.. sonuçta istesek de istemesek de kazanan ideoloji abd öncülüğünde liberalizm oldu. buna uyanlar güçlendi ve zenginleşti. biz de uymaya devam etsek biz de benzer bir yol alırdık. cia’nin derdi türkiye’yi yok etmek olsaydı ab’nin böyle bir işe girişeceğini hiç mi hiç zannetmiyorum. bence artık abd’nin planının “türkiye’yi gericiliğin kollarına atıp yakıp yıkmak” olduğu gibi zanları bırakma vaktimiz geçeli bi 10 seneden fazla oluyor.
  • bir kum tanesindeki atom alti parcacik  (07.05.21 19:32:08 ~ 19:36:10) 
şu haberi de gözden kaçırmamak gerekir; (git: t24.com.tr)


  • ada meltemi  (07.05.21 19:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.