[]

Ahşap boyama

Merhabalar,
Zımparalı boyamaya hazır bir mobilyam var. Ekteki renge uydurmak istiyorum. Rengin adı “Cordoba” olarak geçiyor ama nasıl boyayacağımı hangi rengi almam gerektiğini bir türlü bulamadım. Renkli vernik mi atmalıyım yoksa direkt ahşap boyası mı almalıyım bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.


 
boyamaya hazırsa çok kolay boyarsınız.
ahşap boyası olur, akrilik boya olur, her zemine uygun boyalar olur.
hepsi olur.
üzerine vernik gerekir.
mat, yarı mat ya da parlak vernik sürersiniz boya kuruduktan sonra.

en mantıklısı mobilyanın taşınabilir bir parçasıyla koçtaş, bauhaus falan gibi bir yere gidip orada karşılaştırarak almak.
öyle bir imkan yoksa internetten de de alabilirsiniz.

akrilikler genelde kapatıcı oluyor ama iki kat gerekir, tek kat olmaz.
o yüzden koyu almak yerine bu cordoba'ya uygun olacak orta tonlarda bir renk alıp, gerekirse bir kat fazla boyayın.
çünkü koyu rengi iki kat boyadığınızda daha koyu olur, bu sefer istediğinizden koyu renk elde edersiniz.
boya kuruduktan sonra da vernik atacaksınız.

edit:
boyamaya hazır dediğiniz için zımparalı olarak düşündüm.
değilse zımpara lazım +1
  • blatta hiberna  (07.05.21 17:34:09 ~ 08.05.21 10:02:19) 
Evdeki dolap vestiyer her seyi boyadik. Aliskanlik yapti. Evin icinde bi elimizde boya, bi elimizde firca geziyoruz. Mukemmel sonuc almak icin siralamayi soyluyorum. Zimpara- astar-zimapara- astar- zimpara- boya-boya-vernik. Kapanmadiysa 3.kat boya. Ipuclari: boyanin tutunmasi icin zimpara onemli ve uzun omurlu olmasi icin mutlaka vernik atılmalı. Kullandiginiz rulo onemli. Anza marka kadife rulo ozellikle tavsiye ederim. Bulamazsanız dekor marka da iyidir. Boya olarak akrilik boya tavsiye ederim. Her kat arasi 24 saat beklemelisiniz. Bir kat attiktan sonra unuttunuz bir yer fark ederseniz kurumasini beklemeden oraya boya surmeyin derim. Kapaklari, kulplari cikarabiliyorsaniz cok daha iyi olur. Bir de bagimlilik yapma ihtimalini goz onunde bulundurun. Kolay gelsin.


  • Kirmizibavul  (08.05.21 02:49:30) 
Yanlis yazmisim. Vernik en son atilacak. Boyada marka olarak cadance tavsiye ederim. Biz polisan kullandik cogu yerde gayet guzel oldu ama cadence daha iyiymis.


  • Kirmizibavul  (08.05.21 02:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.