[]

Denizlililer ve Denizliyi bilenlere soru

Bugün açıklanan TUS ile Pamukkale Üniversitesi'nde asistan olarak göreve başlayacağım bu yaz. 25 yıllık İzmirli biri olarak daha önce Denizli'ye bi iki gitmişliğim var çok da hakim değilim tabi.

Şimdi ev nereden tutayım, hastane yakınlarında apart sistemi varmış sanırım ama tam hakim değilim de apartlar nasıl oluyor? Normal eşyalı kiralık daire gibi mi yoksa farkı var mı? Onun dışında sahibindende hangi mahallelere bakayım ev konusunda?

Onun dışında toplu ulaşım olsun, şehirde şunu yap, bunu ye olsun, genel tavsiye olsun her şeye açığım. Şimdiden teşekkürler.

 
Semt olarak Kınıklı ve Çamlık civarlarından ev bakabilirsiniz. Apart vs. olaylarına çok uzağım, o yüzden bir yorum yapmayayım.

Bayramyeri'nde Denizli Kebabı yiyin mutlaka. Pamukkale'yi ve Karahayıt'ı görmediyseniz gidin görün, Hierapolis antik kentini gezin görün. Çınar'daki horoz heykeli ile ve Gazi İlkokulunun önündeki Atatürk heykeli ile mutlaka fotoğrafınız olsun.

Edit: Çamlık dedim halk arasında söylenen haliyle ama resmi adı Çamlaraltı mahallesi sanırım.
  • vudin  (07.05.21 17:29:55 ~ 17:37:32) 
Ben de sadece şunu söylemek için geldim.
Geçen yaz Denizli'de üniversite civarında apart tarzı bir yerden günlük kiralık oda tuttuk. 1 gece konaklama için uygun ama uzun kalacaksanız tavsiye etmem.
gelen giden tiplerin amacı farklı olduğu için rahatsız olma ihtimaliniz çok yüksek.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (07.05.21 17:35:50) 
üniversitenin etrafi apart dolu ama apartların önemli bir kismi garsoniyer olarak kullaniliyor, bu sebeple camlik civarinda bir ev tutmani öneririm, gittiginde göreceksin, üniversitenin hemen üstünde bütün kafelerin oldugu yerler.

ya da özel cerrahi sitesinin arka tarafinda yeni yapilmis siteler var, cerrahi hastanesi antalya yolu üzerinde üniversiteye 500 m mesafede. cok aşagilara dogru inme yola yakın kal.

denizlide yapacak bir sey yok, benim tnistigim denizliler cok acgözlü ve kaypaktı, sana iyileri denk gelir umarim. evden işe işten eve yaparsin.
  • spivak  (07.05.21 18:00:53) 
abi denizliliyim. evet denizlililer açık gözlüdür, kaypaklık genel bir yorum çok göç aldı. çamlık mahallesinden ev tut o apartlar öğrenciler için, seviye yerlerde. denizli zenginin çok olduğu bir şehir, bu yüzden gösteriş budalası zengin dolu. çamlığı izmirin karşıyakası olarak düşün.

çok kültürlü kaliteli bir şehir değil, izmirin kıçı olamaz. iyi kafeler çamlıkta alkollü mekanlar genelde antalya muğla yolunda araban olursa rahat ulaşırsın. denizliliyim ancak ksk tarftarıyım. özelden yazarsan lokasyon olarak yardımcı olurum.
  • mikahakkinen  (07.05.21 18:42:29 ~ 18:43:57) 
İzmir'den sonra ufak gelir muhtemelen ama o konuda çok sıkıntım yok çünkü İzmir'de de öyle şu mekan senin bu mekan benim takılan biri değildim. Genelde evde zaman geçirmeyi seven, dışarıda da etkinlik peşinde koşmaya uyuz olan biriyim. Düzenli gitiğim bi kafe bi de bar olsa yeter bana.

Onun dışında ehliyetim var ama hiç araba kullanmadım ve hazırda da arabam yok. Yani gerekirse alırım falan da çok hevesim de yok açıkçası sdhhs arabasız olarak yaşaması kolay bi şehir midir? Çamlıkta ev tutsam mesela hastaneye, süper marketlere vs ulaşım arabasız kolay olur mu?

İnsanı konusunda da, Fakültedeyken Denizlili arkadaşım vardı bi tane, onun dışında tanıdıklar da vardı. Az çok biliyorum da işte iç ege insanını. Çok önemli değil ya çok insanla tanışacağımı düşünmüyorum hastane dışından.

Teşekkürler tüm cevaplar için
  • nundu  (07.05.21 18:55:25) 
çamlıkta her şey var dolmuşla beş dkda hastanedesin. en elit semt zaten. yani servergazi var balçova gibi düşün gereksiz uzak. forum çamlık, tekeller en iyi kafeler çamlıkta zaten.


  • mikahakkinen  (07.05.21 18:57:25 ~ 08.05.21 02:31:54) 
@mikahakkinen

İzmir'de Balçovada yaşıyorum ben 17 yıldır, gereksiz mi dedin şimdi sen Balçova'ma sdhsdh

Neyse anladım ama dediğini, çok sağol :d
  • nundu  (07.05.21 19:03:41) 
çamlikta camlaralti mahallesinde ögretmenler sitesi civarında oturursan yürüyerek gelip gidebilirsin. 10 dk sürmüyor yürüyerek. onun disinda her yere dolmus ile gidersin ama denizlide dolmuslar köy dolmusu gibi, yürüsen daha iyi.


  • spivak  (07.05.21 19:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.