[]

native speaker buldum

native speaker buldum, istediğini konusalım diyor.
bense speaking kurslarındakinin benzeri şekilde ilerlemek istiyorum. sorun şu ki o kursalarda neler yapılıyor bilmiyorum.
elemanla konuşmaya çalıştım dün. ama çok tıkandım.
kelime bilgim yetersiz kalıyor biraz. konuşmadan evvel konuya çalışıp kelime öğrenip konuşma esnasında kullanayım diyorum.

sizin tavsiyeniz nedir? bu native ile nasıl daha faydalı konusabilirim?

 
Kendi gittiğim speaking kursundaki yöntemden bahsedeceğim belki yardımcı olabilirim. Her gün için 2-3 soru belirleniyordu ve onlar üzerinden konuşuyorduk. Örneğin hobilerin/fobilerin neler gibi genel bir başlık oluyordu ancak konuştukça konu dallanıp bunaklanıyordu(bu fobin nasıl oluştu, bu hobini hangi zamanlarda yapıyorsun, kiminle yapmaktan keyif alıyorsun gibi hoca sorularla genişletiyordu).
Sen de ielts/toefl sınavlarındaki speaking sorularına bakabilirsin ve o şekilde ilerleyebilirsiniz. Bu sayede ne hakkında konuşacağın belli olacağı için önceden çalışma fırsatın olur.

  • penceredengorunenmorbina  (07.05.21 18:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.