[]

Bulaşık makinasinda tablet kullaniyorken, tuz koymaya da gerek var mı?

Tablet olunca zaten icinde oluyur diye biliyorum ama belki makina tuzu da ekleyince daha bir doğru oluyordur :)

Bir de son senelerde makina bardaklarin dibinde nokta nokta deterjan mi demeliyim tablet tanecikleri mi artik neyse onlardan birakmaya basladi.

Bunun tuzla bir alakasi var mi, yoksa makina temizleyici alip bir lere boş calistirsam duzelir mi acaba?

 
Tuza gerek olmuyor tablet kullanınca.

Bardaktaki o lekeler kalıcı mı geçici mi? Kalıcı olanlar normal. Bardaklar bir süre sonra aşınma nedeniyle makineden çıkınca lekeli gibi görünüyor.
  • himmet dayi  (07.05.21 14:26:44) 
Yok dibinde kaliyor, kaziyinca cikiyor. Genelde ugrasmiyorim geri koyuyorum makinaya. Cok da doldurmuyoruz ama neden oluyor anlamadik.


  • ananiyimioguz  (07.05.21 14:28:46) 
Ben yine de tuz koyuyorum suyu yumuşatsın diye ama çok gerekli olduğunu da düşünmüyorum. Ucuz bir şey nasılsa, kullanmanın zararı olmaz en azından :)

Su lekeleri parlatıcı ile ilgili olabilir. Parlatıcı azaldığı zaman su damlaları bardaklardan akıp gidemiyor ve orada kuruyunca iz yapabiliyor.
  • orient blue  (07.05.21 14:52:32) 
makineyi kullandığınız yerde suda kireç çok ise ek olarak tuz kullanabilirsiniz.
makinenizde parçacıkların kalmasının sebebi makinenizin termostatı arızalanması olabilir. genelde bundan kaynaklı kalıyor o parçacıklar.

  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (07.05.21 15:11:59) 
Sakın. Bardakları çizer


  • hunharca ben  (07.05.21 17:26:56) 
Biz tuz koyuyoruz sürekli, zaten koymayınca makina uyarı veriyor.


  • roket adam  (07.05.21 17:48:55) 
tuz konusu tamamen şebeke suyunuzun sertliğine bağlı. benim bulunduğum şehirde su sertliği yüksek, bu nedenle tuz koymanız lazım yoksa bulaşıklar bulanık halde çıkıyor. yumuşak şebeke suyu olan yerde gerek olmayacaktır.

taneciklerle ilgili olarak, biz çok doluyken 65 derece ve 1 saat programda yıkarken çok lekeli olduğunu fark ettik. eğer çok doluysa 70 derece ve 2.5 saatlik program kullanmaya başladık. siz de böyle denemeler yapabilirsiniz.
  • sanal uyku  (07.05.21 18:54:51) 
O ayari kapatabiliyorsunuz gerekli degilse kapatin H:0 olacak youtube da var videolari


  • hunharca ben  (07.05.21 21:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.