[]

Moka pot vs espresso makinasi

Kahve icmeyi seviyorum. French press, v60, chemex var ama espresso bazli kahveleri de seviyorum. Gecen cortado denedim starbucksta baya sevdim. Mokapot yeterli olur mu onlari yapmak icin yoksa yatirimlik bi kahve makinasi mi almaliyim?




 
4-5 yıl moka pot kullandım, son 3 yıldır delonghi marka iyi bir kahve makinesi kullanıyorum. çokkkk fark var. bi defa kahve makinesi çekirdeği kendisi çekiyor, acılık yok, köpük çok iyi. espressonun olayı mümkün olan en kısa sürede basınçlı bir şekilde kahvenin içinden geçmesi.


  • skyangel  (07.05.21 13:35:56) 
Moka pot kahveyi yakıyor, güzel kahve yapmak için daha çok uğraşmak gerekiyor. Sonuçta çıkan kahve de espresso olmuyor. Bütçe varsa espresso makinesi alın.


  • kobuzchu kiz  (07.05.21 13:41:13) 
espresso makinelerinin fiyatları uçmuş biri 200 liracık bir şey diğeri 5000'den başlıyor. @kobuz +1 bütçe varsa güzel bir makine + değirmen harika olur


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (07.05.21 13:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.