[]

Diyabetik tatlı önerisi bekliyorum

Bende gizli şeler var ve sanırım sınırı aşmak üzere.

Ama tatlıları çok seviyorum.

Diabetik reçeller koska,seyidoğlu gibi ürünler var ama bunlar uygun mu tüketmeye?

Diabetik tatlı önerilerinizi bekliyorum.

 
Diabetik tatlı dediğin şeylerin hepsinin içinde yapay tatlandırıcı var ve yapay tatlandırıcılar şekerden daha çok zarar veriyor, çünkü lezzet sinyaliyle beyin "yüklü bir enerji geliyor" diyerek yine pankreasa emir veriyor li insülin üretsin. Yani insülin metabolizmasının hayrına çalışmıyor o iş. Onun için diabetik tatlıdan ziyade doğal gıdalarla tatlı yapıp yemek daha kârlı olur. Un, şeker, bazen yağ kullanmadan güzel tatlılar yapılır, en azından unun şekerin yağın vs yükünü almazsın, meyvenin kendi şekerini kullanırsın, onu da ölçülü yersen sıkıntı çıkmaz.

İnstagram ve yutub'da çok çeşitli "fit" tatlı yapım videoları var. Huzurlu mutfak diye bir kanal çok yeni bir dondurma videosu paylaştı mesela.
  • 1bir1bir1  (07.05.21 14:26:19) 
diyabetik ve light urunler yerine kararinda gercek zararli tatlilar yemeyi tercih ediyorum

bu uydurma urunler hem seker ihtiva ediyor, hemde tadi kotu

bide dogal malzemelerden yapildigi iddia edilen tatlilar var. hurmayi rendeleyip pasta yapiyorlar vs.

icerigini hesaplasana yine yuzde seksen karbonhidrat. ustune bide hurmayi rendeleyince lifleride kopuyor. glisemik indeksi yukseliyor vs. muz, elma felan filan hepsi icin durum bu

bu tezgahlara dusmektense efendi gibi zararli ama gercek tatlilardan tuketiyorum. miktari kontrol etmeye calisiyorum

diyabetspor
  • foster  (07.05.21 14:55:05 ~ 14:55:56) 
Hiç birinizin cevabını beğenmedim.

Şeker ilacı kullanmıyorum ben.öyle kafama göre yersem şekerli bişi fırlıyor.

Şelersiz tatlandırıcılı tatlılar lazım bana.
  • trablon  (07.05.21 15:48:24) 
babam şeker hastası, çok nadir madonun diabetik dondurmalarından ya da koskanın diabetik tahin helvasından yiyor. tabii porsiyonu ayarlamak şart.


  • muslugubozukhayrat  (07.05.21 16:24:10) 
Fındık, fıstık seviyorsan:

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 tatlı kaşığı istediğin toz veya sıvı tatlandırıcı (bende Takita marka stevia vardı onu kullandım ama değiştirmeyi düşünüyorum tadını beğenmedim pek), 100 ml kadar istediğin süt (indirimden şekersiz fındık sütü almıştım ben) ve son olarak bunların hepsini blenderdan geçirdikten sonra tadına baktığında beğenmediysen biraz daha tatlandırıcı. Bunları blenderda çekerken biraz da buz atarsan bu sıcak günlerde milkshake gibi oluyor.

Eğer meyve tüketiminde kendini kısıtlaman gerekmiyorsa:

Tencereye 1 küçük kutu süt (200 ml) ve 1 avuç kadar yulafı atıp kaynatmaya başla (yulafı biraz bol atarsan soğuduğunda kıvamı daha tok oluyor bence öylesi daha güzel). Süt kaynamaya başladığında 1 tane muzu parçalayıp içine at, eze eze karıştır (meyve seçimi sana kalmış ben muzlu seviyorum, diğer meyveler kıvamını nasıl etkiler bilmiyorum). Kıvam alıp toparlanmaya başlayınca ocağı kapat. Tatlandırıcıyı acımaması için ben bu noktada ekliyorum ama sen tercihine göre daha öncesinde atabilir veya hiç atmayabilirsin. Sevdiğin kuruyemişlerden ekleyebilirsin. Tercihine göre kakao ekleyebilirsin. Yüzde 70-80lik bitter çikolataların şeker oranı çok daha düşük oluyor normal çikolatalara göre, bundan dolayı yine tercihen bir iki kare atabilirsin. Son olarak, yüzeyinin kabuklanmaması için düz bir tabağa yayıp üzerini streç film ile kapat. Oda sıcaklığına geldiğinde buz dolabına at. Soğuduğunda güzel bir tatlı oluyor.
  • ganosh  (07.05.21 21:18:49) 
Tatlandırıcılı tatlılar ishal yapacak seni. Yine söylüyorum, şekerden daha zararlı. Yapma şunu, meyve ve yanında peynir veya yoğurt veya kefirle ye, çok çok daha iyi.


  • 1bir1bir1  (08.05.21 00:30:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.