[]

Müstakbel kiracıdan findeks raporu istemek

İstesek gelenlerden sonra bize bir rapor verse ben bunun findeks üzernden mi alındığını nerden teyit edicem gelen raporda qr kodu falan mı oluyor? Paintte yapıp vermesin elimize raporu




 
Ya da kredibilitesini başka nerden teyit edebilirim tanıdık bankacı falan mı lazım?


  • condom kurşunu  (06.05.21 15:49:48) 
Raporun gerçekliği bir yana, hiç borcu olmayan, kredi kullanmamış, milyonlarca lirası olan birinin findeks skoru çok düşük hatta sıfır çıkabilir, bilginiz olsun diye yazıyorum. Öte yandan ev sahibinin skoru görmek istemesini biraz anlayabiliyorum ama findeks raporunda kişinin ne kadar borcu var, hangi bankayla çalışıyor, kaç tane kredi kartı var, limitleri ne kadar, taksitli harcaması ne kadar vesaire birçok bilgi bulunuyor, bunları göstermemek isteyebilir insanlar doğal olarak.

Tanıdık bankacı bulursanız böyle bir şey teklif etmeyin, suçtur.
  • orient blue  (06.05.21 17:01:34) 
@orient blue'nun da anlattığı gibi findeks kötünün iyisi bir sistem. kredi kullanmamış, kredi kartı olmayan vs birinin notu çok düşük çıkabiliyor. bankacılık ürünlerini kullandıkça size not verdiği için banka ile işi olmayan birisinin nasıl notu olsun?

kaldı ki, findeks'in ölçtüğü şey, kişinin kullandığı bankacılık ürünlerinin ödemelerine sadık olup olmadığı. orospu çocuğu olup olmadığına bakmıyor. kiracınız hakkında fikir vermeyebilir.
  • co2s2  (06.05.21 17:22:26) 
bu evi 4 yıl önce kiraladığım dönemde, 15 yıldır freelance çalıştığım için gelir gösteremiyordum ve kredi notum nispeten düşüktü.
sonra başka sebeplerle şahıs şirketi falan kurdum da iyice yükseldi.
ama bu süreçte de dünyanın en iyi kiracılarından biri oldum.

hayallerimdeki evi bulsam, sırf ev sahibi böyle bir şey istedi diye evi kiralamaktan vazgeçerim.
hadi kefil mefil bir yere kadar tamam da, artık bu özel hayat ihlâline giriyor.
sonuçta zaten iki ay kira ödemese icraya verip kapının önüne koydurma hakkı size ait.
  • blatta hiberna  (06.05.21 17:53:38) 
findekse çok guvenmemek lazım borç takan adam her türlü takar gene


  • all girls dream  (06.05.21 20:11:48) 
Kredi kartı, kredi kullanmayan ama çok parası olan insanlar tanıyorum. Findeks skoru benden düşük:)


  • anten  (06.05.21 23:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.