[]

Site, rezidansta oturmak ve havuz

Havuz ve spor salonları ile ilgili bişey sormak istiyorum.
Site ya da rezidansların bazılarında açık/kapalı havuz, gym var.

Açık havuzlar sadece yazın kullanılabileceği için fazla beni çekmiyor. Deniz var zaten. Ya da yazın bir sürü havuz var.
Kapalı havuzların hijyeni ya da sakinliği nasıl oluyor acaba, neyi sormalıyım seçerken?
Bu kapalı havuzlar her daim kullanılabiliyorsa çok kalabalık olabilir diye düşünüyorum. Tabi kendi evinin bahçesindeki havuz gibi olamaz biliyorum ama kız arkadaşım bana geldiğinde onunla beraber havuza girdiğimde tek tük insan olsa çok iyi olmaz mı herkes böyle ister. Bu imkan pek olmuyor mu buralarda? Ya da olanları nasıl belirleriz?

Not: pandemiden dolayı kapalı havuzlar kapalıysa pandemi öncesi duruma göre düşünelim.

 
kapalı havuz ve açık havuzun saatleri var, o saatlerde herkes girebiliyor.
muhafazakar semtlerde havuz ve spor salonlarında kadın erkek ayrı saatlerde giriyor.
kalabalığı tamamen siteden siteye değişir, en temizi birkaç gün arada uğrayıp bakmak ya da güvenlik görevlilerine sormak olur.
açık havuz bence keyif için çok güzel, güneşlenmek falan istersen tatil atmosferi yaratıyor ben çok seviyorum açıkçası.
havuzun hijyeni için de birkaç ayda bir gelip test yapıyorlar diye biliyorum, son test raporlarını havuz panosuna asıyorlar bizde. açıkta asılmadıysa yönetime gidip sormanı öneririm, test raporu yoksa da o havuza girilmez. bi de kuralları uygulayan biri olmasında fayda var (bonesiz girilmesin vs gibi)

bunların kullanımında en önemli konu kitle ve semt. kız arkadaşınla medeni düzgün insanlar gibi girmek istiyorsan havuzlara arada bi uğrayıp sadece çocuklar mı var, barzo tipler var mı, yoksa sizin gibi insanlar ya da bikinili kızlar var mı görmen lazım. ümraniye'de baktığımız sitelerde mesela pahalı olsa bile haşemayla giren araplar vardı (edit: örnek suryapı exen ve antasya), şimdi onun yanında sen bikiniyle girince ayı gibi bakıyorlar, ben rahatsız oluyorum şahsen. ataşehirdeyim burası nispeten çok daha iyi ümraniyeye göre. ailem gop'ta yaşıyor, orada da kadın erkek ayrı mesela, cumartesileri karma ama takdir edersin ki haftasonları da sadece erkekler giriyor.
  • roket adam  (06.05.21 14:25:24 ~ 15:33:16) 
o havuzlar bence küçük oluyor genelde ve derinliği az oluyor.


  • jelly bear  (06.05.21 14:35:57) 
ümraniye'deki sitede eşiyle ve kız arkadaşıyla havuza giren bir sürü insan var. hiçbiri de haşemalı araplardan değil.

site havuzları genelde yoğun olmaz. özellikle hafta içi akşam ve pazar günü öğleden sonra kimseyi göremezsiniz.
  • tantunisultansuleyman  (06.05.21 15:03:46) 
Yani garip bir soru olmuş ama umuma açık bir havuzda kimsenin kız arkadaşınızı ve sizi dikizleyip rahatsız zannetmiyorum.

Ama asıl sorun şu, kız arkadaşınız sitede ikamet etmiyorsa çoğu site müsaade etmez misafirlerin havuzu kullanmasına. Ya da ekstra para ödemeniz gerekir. Ama özellikle pandeminin devam edeceği öngörülen bu yaz ve muhtemelen önümüzdeki yaz misafirleri havuza sokmazlar. En azından benim oturduğum sitede ve civardaki diğer sitelerde durum böyle.
  • anten  (06.05.21 23:41:10 ~ 23:41:39) 
Benim oturduğum sitede kapalı ve açık havuz var. Malesef gelen misafirlerden artık aquapark gibi olduğu için ikamet edenler turnikeden kartla geçiyorlar. Hanedeki insan sayısına göre kart veriliyor.


  • Northern Mariner  (07.05.21 02:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.