[]

Akü Problemi

Arkadaşlar normalde evde çalıştığımdan bir de bu kapanma nedeniyle aracı fazla çalıştırmadığımdan mı bilmiyorum son 1 haftada arabayı iki kez takviye ile çalıştırmak durumunda kaldım. Araba 2017 model aküsü hiç değişmedi. Araç 35 bin km'de. Son 1 ayda 50 km yol gitmemişimdir. Bu durumda akü tamamen bitik midir sizce ya da sadece şarj problemi mi vardır, ne yapmak gerekir acaba? Teşekkür ederim.




 
Akü cortlamış bence, kısa mesafede ve kullanılmayınca şarj etmiyor. Ölçtürebilirsin bir yerde.


  • adivar  (06.05.21 11:07:58) 
aküyü değiştirip, kaçak var mı diye ölçtürmek en güzel çözüm bence.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (06.05.21 11:09:56) 
Akünün ömrü zaten yaklaşık 4 yıl. Araç isterse 5 km yol yapmış olsun. 4 yıl sonra akü kimyasal özelliğini kaybeder. Akünün değişmesi lazım.


  • himmet dayi  (06.05.21 11:18:55) 
Ben de aküyü değiştirmekten yanayım. Şimdi akülere baktım da Mutlu Akü 500 liraya da var 1000 liraya da, bunu değiştirirken neyi kriter alıp değiştirmek gerekiyor acaba. Sanırım amper değeri arttıkça fiyatı da artıyor, kaç amperlik almak gerekir?


  • Kaleci Saçlı Forvet  (06.05.21 11:29:45) 
az önce motorumu 1-2km götürüp getirdim boşta çalıştırdım. akü hep akü


  • hunharca ben  (06.05.21 12:08:36) 
4 yılda akü ömrü biter. değişim vakti


  • co2s2  (06.05.21 12:11:49) 
Kendi aracındaki akünün üstünde özellikleri yazar. Ben olsam üstünde hangi akü varsa aynısından alırım. OEM onu kullanıyorsa bir bildiği vardır. Haa aküyü satan akücü "abi 50 lira fazlaya Varta var, ondan takalım" derse akücüyü dinleyebilirsin. Aracındaki akü 60 Amperdir, 65 Amper takalım derse akücü o da doğru. Düşük olmasın yeter ki. Akım biraz yüksek olsa bir şey olmaz.


  • himmet dayi  (06.05.21 13:41:39) 
değiştir


  • jamswety  (06.05.21 17:02:38) 
Akün deşarj duruma geçmiş olabilir, uzun bir süre çalıştırılmazsa Volt un da azalma olur o da marş motorunun çevirecek günü üretemyebilir.

Akünü çıkartıp yakındaki bir akücüye ölçtürtebilirsin, tekrar şarj eder. Akü hiç tutmuyorsa o zaman değiştirebilirsin aslında.

Ek olarak akü takviye cihazları var hem powerbank, ışıldak ve akü takviye içn arabanda bulundurabilirsin. Zor zamanlarda çok işe yarıyor.

www.youtube.com
  • gibicibicis  (06.05.21 19:10:17) 
Arkadaşlar sizlerin de söylediği gibi akü bitmiş akşam değiştirdik, teşekkür ederim.

@gibicibicis hocam aküyü değiştirdim ama ne olur ne olmaz diyerek bundan da alacam bi tane teşekkür ederim.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.05.21 10:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.