[]

hic polis kontrolüne denk geldiniz mi?

son 15 gündür evden hic cikmiyorduk, yakindaki markete gitme disinda. tam kapanma da olunca lan simdi ceza yazarlar diye hic cikmadik. ama dün ve bugun işyerine gitmek zorunda kaldim, iki gündür izmiri turluyorum araba ile hicbir yerde polis kontrolü yok, insanlar araçlar vızır vızır dışarıda?

siz hic belge kontrolü tam kapanma al sana ceza diyen polis kontrol noktasi gördünüz mü yaşadiginz sehirde?


 
istanbulda bugün baya polis gördüm kontrol vardı.

kadıköy boğaya gelmeden, bağdat caddesi, üsküdar-harem, tıbbiye caddesi, e5 kadıköy bağlantı yolunda vs. hep çevirme vardı.
  • NightBringer  (05.05.21 23:17:18) 
Günlerdir Ankara'da, Emek'ten Esat'a yürüyorum her akşam.
Geçtiğim yerler kamu binaların önü. Meclis, yargıtay, jandarma ve askeri lojmanlar hep.
Daha 1 polis de çevirip sen hayırdır demedi (dese de belgem var zaten).
Hepsini geçtim, meclisin önünde sürekli duran polisler bile dönüp bakmıyor hiç.
Canlı bomba olsa bu yoldan yürümez heralde diye düşünüyorlar sanırım.
  • anatomik  (05.05.21 23:18:46) 
Bir kere çıktım hastaneye gitmek için; onda da hem gidiste hem dönüşte polis durdurdu. PCR testi için gittiğimden randevu da yoktu. Sorun yaşayacaktım nerdeyse.


  • fraise  (05.05.21 23:22:14) 
anayollar merkezi yerler full polis. dün uzun bir yolu yürüyerek atm gidip geldim arada da askerlik şubeye uğradım ara sokaklardan gide gide hiç polise rastlamadan gittim. gerçi benzinci de vardı bir araç ve polisler ama sallamadılar pek


  • avatar is back  (06.05.21 00:14:18) 
istanbul anayollarda araçlar için polis çevirmesi var fakat mahalle aralarında yürüyenlere dolaşanlara v.s. ses etmiyorlar.


  • nuisance  (06.05.21 00:34:57) 
İşe her gidiş gelişte polis durduruyor. Kimliğe bakıyor, soru soruyor. Çok merkezi bir yerde değil ama merkeze giden bir caddenin başında bekliyolar. Ama bi paralel arka sokakları kullanarak da gidebiliyorum konuşmak istemezsem :)
Geçen akşam yürüyüş yaparken de parka 2 genç oturuyodu onları uyardılar araçla.

  • megalomaniac  (06.05.21 01:59:22) 
dün arabayla dikmen'den çıktım, bahçeli'den babamı aldım, konya yolu'ndan incek'e gittik hastaneye, çıkışta yine konya yolu'ndan bahçeli'ye babamı bırakıp dikmen'e geri döndüm.

aşti'nin önünde, ankara kapısı'nın orada, incek'te hastane kavşağında, dönüş yolunda yine ankara kapısı'nın karşı şeridinde polis yolu daraltıp kontrol noktası yapmış ama kontrol eden falan yoktu. o kadar hastane mesajı, randevu dökümü, yok işe yaramazsa baba oğul mesleki (mali müşavir) kimliklerimiz, vergi levhası falan hazırladım, elimizi kolumuzu sallaya sallaya gittik geldik onca yolu.
  • kibritsuyu  (06.05.21 04:37:08) 
Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama Bence polisler kime izin soracağını gayet iyi biliyorlar.


  • etna  (06.05.21 06:31:44) 
Gecen gun ev is guzergahinda vardi cevirme, belge vardi ama yine de son anda karar verip kactim yan sokaktan. Motorlaydim.

(bkz: zevk alinan ufak sapikliklar)
  • onemoremile  (06.05.21 08:31:21) 
her gün işe gidip geliyorum arabayla. hep aynı noktada hem sabah hem akşam kontrol noktası oluşturularak yol daraltılmış oluyor. ama hiçbir çevirmeye denk gelmedim, polisler muhabbet ediyor arabalara bakmıyorlar bile.

haftasonları ve akşamları da evin civarında dolaşıyorum. yine kimse nereye demiyor.
  • reanarchy  (06.05.21 09:16:07) 
Yasaklar ilk başladığından beri sadece iki kere. Birisinde ne iş için dışarıda olduğumu bile sormadı sadece gbt yaptı. Diğerinde üstümdeki kıyafetten anladı yavaşladım devam ettim. Bir kere keyfi çıkmıştım onda da durdurmadı.


  • zoghurt  (06.05.21 09:21:36) 
Annem izmirde yürüme mesafesi 15 dk fırına ekmek almaya giderken denk gelmiş, carrefour daha yakın neden oradan almıyorsunuz demiş polis, biz oranın ekmeğini sevmiyoruz demiş annem devam etmiş


  • freebird5406_2  (06.05.21 09:33:07) 
üsküdar'da bir arkadaşım çevrildi dün durup dururken
ben ataşehirdeyim, 2-3 saatte bir polis arabası geçiyor sirenleri açıp yavaş yavaş parktan falan geçiyor herkes evine gitsin diye. bi de beyaz tourneo içinde siviller geziyor rastgele çeviriyorlar.

  • roket adam  (06.05.21 09:57:49 ~ 10:12:17) 
Salı günü doktora giderken kontrole denk geldik. İzin belgesi sordu ben telefondan açana kadar tamam geç dedi. Yer: çanakkale

Pandeminin başından beri haftasonu yasaklarında orman beslemesi yaptığımız için çıkıyoruz. Her seferinde kontrole denk geldik. Geçen sene bayramdı, şehir değiştirdiğimiz için ikamet görmek istedi. Bir gün içinde dört defa çevirmeye girdik.
  • suicides underground  (06.05.21 10:06:19) 
tam kapanmadan önce her haftasonu, kapanmadan sonra neredeyse her gün dışarı çıktım. bulunduğum ilçede her yere yürüyorum kafama göre. parklara falan oturuyorum. üç kez de araca bindim. henüz çeviren olmadı.

sadece bir kere, geçen cumartesiydi sanırım, polis yoldan geçerken megafonla uyardı parkı boşaltın diye. kimse kalkmayınca biz de kalkmadık. termostan çay içmeye devam ettik. bu da böyle bir anımdır.
  • sir gawain  (06.05.21 10:20:29 ~ 10:37:24) 
Merhaba, markete giderken sıkıntı degil de, araç ile sahil yolu tarafında geçerken İstanbul'da tek tek durduruyorlardı bugün. İzin belgeniz var mı diye soruyorlar. Belge yoksa sıkıntı olabilir.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (06.05.21 14:50:29) 
Küçükyalı'da yaşıyorum sadece Bostancı kavşakta polis oluyor. Onun dışında hiç görmedim açıkçası.


  • wild honey suckle  (06.05.21 15:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.