[]

bir kişi için bütün siteyi yakayım mı?

malum yasaklar var, bahçelere çıkamıyoruz. Ancak çocukları sitenin bahçesinde 1 saat kadar hava almak için çıkarıyoruz. aksinin mümkün olmadığı aşikar.

gelin görün ki bir tane bahçe katı sakini var sitede. bir tek çocuk dahi görse hemen şikayet, site yönetimine şikayet, polisi çağırıyorum demeler ve çağırmalar.

şimdi şöyle bir sorun var,
bu adam bahçe katında ve bahçesini kullanıyor. gelin görün ki bu kullandığı bahçe alanı aslında site ortak alanı. fakat bütün blokların giriş katları bu şekilde. kimsenin de lafı yok buna çünkü kimsenin bu konularla alakalı bilgisi yok. ben mesleğim sebebi ile biliyorum. ama bu adamın bu tavrı beni bezdirdi. az önce site yönetiminin müdürünün elinden zor aldılar adamı. yöneticiye ağzına geleni saymış.

ben şimdi bu adamın yaptıklarından dolayı herkesin başını yakıp belediyeye şikayet edeyim mi? hiçbir şey olmasa para cezası çıkar bu da toplamda en az 120 daireye para cezası demek olur. belediye üzerine düşerse de bütün bahçe kullanımlarını iptal eder ve sitede en az 7000 - 8000 m2'lik bir ortak kullanım alanı ortaya çıkar.

ya da adamı sakince bahçesine çıkması durumunda yukarıdaki süreci başlatması konusunda uyarayım mı?

sinirlerime hakim olmam lazım sanırım :)

 
şikayetle ceza yazılacağını sanmam onu mahkemeye taşımanız gerekecektir. işgal ve işgal ile fayda sağladıysa vs.

ama işgal durumu varsa yönetici ile konuşun davayı apartman adına yönetici de açabilir veya apartman adına açılmasa bile siz kendiniz açarsanız müdahil olarak katılma konusunda duruşunu öğrenin. eğer apartman adına yönetici yanaşmazsa bile farklı kat malikleri bireysel olarak da müdahil olabilir.

ama uğraşmak isterseniz ve tapuda oranın ortak alan olduğu kesinse, her türlü ceza yer mahkemeden o sebepten o konuda haklısınız. ama önce yönetici ile bir konuşun "ya bu işi yönetim olarak çözelim ya da ben dava açacağım" dersiniz.

nerden biliyorum aynısı bizim binada var.
  • NightBringer  (05.05.21 15:50:12) 
@nightbringer: şikayet ile belediye incelemeye gelmek zorunda. incelemeye geldikten sonra da onaylı ilk ve tadilatlı mimari projesinde bu alanlar ortak alan olarak görünen yerlerin mevcut kullanımı ile alakalı tespit tutanağı tutmak zorunda. akabinde bu konuyla alakalı imar kanunun 42. maddesine göre işlem yapılmak durumunda kalınır. gerekirse 32. maddeye göre de düzeltme verir veya tadilat projesi ve ruhsatı ister.

edit: evet site yönetimiyle konuşmak daha sakin ve ılıman bir çözüm olacak.
  • teritori  (05.05.21 15:58:04 ~ 16:04:55) 
Neden 120 daireye ceza yazılacak? Ben hangi sebepten şikayet olacağını anlamadım. Eğer adam kendine ait olmayan, siteye ait bir alanı kullanıyorsa, adamı şikayet edersiniz. Direkt ceza verilmeyebilir, önce uyarı gelir tahminen. Siz site olarak kamuya ait alanı mı kullanıyorsunuz?


  • the coon  (05.05.21 16:01:37) 
Cimerden Fen işlerine yaz gelip ayarı çekerler.


  • plainimalist  (05.05.21 16:01:45) 
@the coon: adamın ve diğer bahçe katı sakinlerinin kullandığı bahçe alanları sitenin bahçesi. yani sitenin ortak kullanım alanlarını kullanıyorlar.

ortak kullanım yerleri kat mülkiyeti kanununa göre çok nettir ve şahsi kullanıma konu edilemez. beyefendi bu ortak alanı şahsi kullanımına konu etmiş durumda.

şikayet konusu bu :)
  • teritori  (05.05.21 16:04:34) 
adam ortak alanı şahsi kullanım alanına çevirdi diye 5. katta oturan hüseyin abinin suçu ne? bana böyle bir ceza gelse o adamın bi tarafına monte ederim ceza makbuzunu.


  • himmet dayi  (05.05.21 16:05:41) 
@himmet dayi: beşinci kattaki adama ceza çıkmaz zaten. sitede 800'e yakın daire var. 120 tanesi bahçe katı sadece.


  • teritori  (05.05.21 16:07:08) 
Hepsi kişisel alanına mı çevirmiş daire önü bahçeleri?


  • himmet dayi  (05.05.21 16:24:52) 
çevirmiş demeyelim. site en baştan beri bu şekilde pazarlanmış zaten. bahçe katlarında önde bir kullanım alanı ile. sitelerin %80'inde zaten bu eşkilde bahçe kullanımı. evet bütün sitede bu şekilde.


  • teritori  (05.05.21 16:39:08) 
Kavga edebilecek, fiziki ve adli gücün varsa yap bence.


  • paramolacak  (05.05.21 16:40:38) 
Bununla ilgili yönetim planını okudunuz mu? Orada kullanımı tahsis etmiş olabilirler


  • kisa  (05.05.21 16:41:17) 
@kisa: site yönetiminde olması bir şeyi değiştirmez. yönetim planını kat mülkiyeti kanununa aykırı kuramazsınız. aksi takdirde geçersiz olur.

@paramolacak: fiziki bir kavgaya kimseyle girmem. o kadar çomar değilim henüz. sadece adli olarak bütün mercilerde ne şekilde ilerlenmesi gerektiğini biliyorum.
  • teritori  (05.05.21 16:47:33) 
Adamla muhattap olma, mevzuyu anlatan bir kağıt falan bırak kapısına. Çirkef bi tip belli ki senin yaptığını bilirse canını sıkar. Baktın davranışı değişmiyor yapıştır gitsin. Sen yapmazsan bir başkası yapacak.


  • roket adam  (05.05.21 17:38:05) 
Teriroti, uzmanlığım değil sadece kulaktan dolma bilgiler Benim için ancak yönetim planı ile ortak kullanım alanının belirli yerlere tahsisi kat mülkiyeti kanununa aykırı olmak zorunda gelmiyor bana. Hatta bu kanunun verdiği bir hareket alanı gibi geliyor.


  • kisa  (05.05.21 17:57:46) 
Adamın şahsi kullanımına aldığını nasıl ispatlayacaksınız ki? Tel örgüler ile mi çevirmiş durumda şuan da. Çiçek böcek ektiyse ceza vermezler diye düşünüyorum, projeye aykırı ek bir ekleme yoksa bir şey çıkmaz gibi sanki.


  • bigcaptain  (05.05.21 18:01:42) 
@teritori hocam senin çomarlık seviyen ile ilgili değil ki durum adam çomarsa nabıcan ? Ya yicen dayağı oturcan ya da adli mercilere devam ( artık 5 sene mi 10 sene mi sürer) ya da sende kendini savuncan o nedenle söyledim.


  • paramolacak  (05.05.21 18:04:03) 
ben ettim kanuna uygun dedi sikayeti kapattilar.
Gelip bakan bile olmadi.

  • divit  (05.05.21 18:30:18) 
@kisa: yok hocam değil.
@big captain: 2 metrelik dekoratif ağaçlarla çevrili bahçe ve ayrıca buradan kapı açılmış durumda. Bahçe içinde de şahsi kullanıma ait salıncaklar ve bahçe mobilyaları var.

  • teritori  (05.05.21 18:53:32) 
Benim de aklima yonetim plani konusu takiliyor. Herkesin imzasiyla ortak bir alanin kullaniminin belirli bir sahsa verilip bunun yonetim planina islenmesi kat mulkiyeti kanununun hangi maddesine aykiri? Benim bilgime gore bu mumkun.


  • dunal  (05.05.21 18:55:43) 
@teritori

sen benden bilgili duruyorsun hocam bir şey diyemem de bizim binada da davalık olunmuş durumda ve bir kaç yıldır da devam ediyor. hatta farklı mesajda denilen yönetim planındaki tahsis edilme muhabbeti var falan dava işi biraz yılan hikayesi oldu bizim.
  • NightBringer  (05.05.21 19:02:57 ~ 19:04:10) 
Mobil olduğum için maddeyi hatırlayamıyorum ancak bu alanların ortak yer olmaması için proje üzerinde gösterilip tapu kayıtlarının beyanlar hanesine de “eklenti” olarak belirtilmesi gerekir. Eğer ki değilse yönetim planında istetlerse çıkıp tepinsinler ( :)) yine bir hükmü yoktur.


  • teritori  (05.05.21 19:27:05) 
Teritori, yönetim planına yazıldıktan sonra 5 yıl içerisinde itiraz olmaz ise bu bahçe kullanımı için, kazanılmış hak olarak kabul ediliyor diye bir şey var aklımda. Bunun için yorumun nedir?


  • kisa  (05.05.21 19:36:27) 
Böyle bir madde hatırlamıyorum.


  • teritori  (05.05.21 20:48:27) 
Bizim sitede de bahçe katı daireler önündeki bahçeyi kullanıyor. Hatta biz de özellikle zemin kat aldık. Salıncak, bahçe koltuk takımı ile döşedik. Ama tabi konu bu değil.

Bizim sitede böyle bir kıl orço olmadığı için site içinde çocuklar özgürce oyun oynuyor. İsteyen yürüyerek, isteyen bisikletle turluyor. Yönetim ile anlaşın. Onun arabasını koyduğu yere bakan kameralar bir 15 gün bozulsun. Her gün kaportaya bir çizik atın. Çocukları şikayet etmeye devam ettiği sürece çizmeye devam edin. Hatta bahçesine bakan kameralar da bozulsun. Her gün bir eşyayı kırın. Diğer çocuklu aileler ile de anlaşın, gerekirse topluca ıssızda kıstırıp, hırpalayın. Şahit olmasın ama.
  • boray eris  (05.05.21 20:57:21) 
bizim apartmanda aynısı oldu. deli bir kadın payölçer yapılmıyor diye 1 sene yakacak ödemedi ve bütün apartmanı şikayet etti. neticede belediye geldi ve kapatılan tüm balkonlara ve odaya dönüştüren tüm dairelere ceza kesti bir üsür iş çıktı. ne kadına faydası oldu ne apartmana.

not:kadından icra yolu ile tüm alacakları tahsil ettik, yaklaşık 2 sene sonra da öldü zaten. özet kadıköy belediyesi şikayet edilirse uğraşıyor.
  • orpheus  (05.05.21 21:39:14 ~ 21:43:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.