[]

bahçe duvarına resim yapmak

merhaba,

bahçe/balkon duvarına resim yapmak renklendirmek istiyoruz; ancak aşırı yeteneksiziz. şöyle boyama kitabı mantığında düşünürsek; çerçevesi olan, sizin yapştırıp içini boyayacağınız büyük ölçekli materyaller yok mudur?
konuya çok uzağım, google'da yanlış kelimelerle arayıp bulamamış olabilirim.

şimdiden çok teşekkürler,

 
çizmek istediğiniz resmi karelere bölün. ne kadar fazla kare, o kadar iyi. sonrasında çizim yapacağınız duvarı da aynı sayıda ve oranda karelere bölün. sonrasında kareleri teker teker çizin.


  • co2s2  (05.05.21 13:17:38) 
bina genişliğinde boydan boya bir bahçe duvarından bahsediyoruz. biz anca çizimlerin içini boyayabiliriz, mümkün değil çizmemiz:) hazır satılan büyük ölçekli bir şeyler yok mudur gerçekten?


  • yabiraksimdi  (05.05.21 13:20:53 ~ 13:22:01) 
Aradığınız şey "stencil" sanırım. İnternette araştırın, sehpadan duvara birçok alana desen vermek için kullanılıyor.


  • zihua  (05.05.21 13:30:03) 
Hiç bir fikrim yok esasen ama sadece duyuruyu görünce araşrırdım

Stencil diye geçiyor galiba duvar stencili diye araştırınca değişik şeyler çıktı belki işinizi görür

www.stencilsepeti.com misal bu sitede 100×100 cmlik şablonlar var
  • ceketimi alip cikcam  (05.05.21 13:30:48) 
çok teşekkür ederim.


  • yabiraksimdi  (05.05.21 13:35:50) 
bir projeksiyon cihazı bulun istediğin deseni laptoptan duvara yansıtın ve anahatlarını çizin

bahçe çok aydınlık olmadığı zamanlarda gölgeli, akşamüstü, gece çizebilirsiniz

youtu.be
youtu.be
youtu.be
bu adam tepegöz kullanmış ama tekniği anlatmak için paylaştım
  • freebird5406_2  (05.05.21 13:45:44 ~ 13:53:54) 
@yabiraksimdi : duvarın ne büyüklükte olduğu önemli değil. çizim yapacağınız duvarın/alanın ölçülerini 10 metreye 2 metre kabul edelim. siz 10'a 2 oranında bir resim bulup küçük karelere böleceksiniz. aynı şekilde duvarı da karelere böleceksiniz. elinizde küçük küçük bir dolu kare olacak. siz duvarı bir kerede boyamayacaksınız. resmin küçük parçalarını , küçük küçük kareler halinde çizeceksiniz.


  • co2s2  (05.05.21 18:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.