[]

Yan daireden gelen gürültü

defalarca uyarmama rağmen hala aynı. yatak odalarımız bitisik ve benim yatak başım ortak duvara dayalı, onların da aynı sekilde.

yatağı iç duvara çekip ortak duvara da gardrobu koysam sesi kesmeye/azaltmaya etkisi olur mu yoksa hiç bir şey fark etmez mi?

gelen sesler konusma vs değil tak tuk yerlere vurma, sürtme gibi sesler.

teşekkürler

 
faydası olur ama tamamen kesmez


  • reanarchy  (05.05.21 11:06:22) 
ses yalitimi icin sunger, bant, kaucuk var.
daha zayif cozumler icin, kilim, hali, perde asilip onune dolap koyulabilir.
yatak odasini degistirebilirsin.

bir de tavsiyem, muhtemelen dikkatini fazla veriyorsun bu gurultulere; komsuna nefret beslememeni tavsiye ederim. bence suc onda degil, bu kadar ince malzeme kullanip, yatak odalarini yanyana koyan mutaahitin isi. ha daha az gurultu yapabilirdi; ama herkesin durumu farkli. tek basina yasayan insana cok anlamsiz gelebilir o gurultuler ama kalabalik ailede muhakkak bir sebebi vardir. kimse hobi olarak gurultu cikarmaz.
  • buenosdias  (05.05.21 11:09:38) 
@bueno kesinlikle haklısın. duvarlar kağıttan farksız o yüzden kinlenmemeye çalışsam da kendime engel olamıyorum. bir noktadan sonra gelen seslere odaklanıyorum farkında olmadan.
yatak odasını da değiştiremem maalesef, ebeveyn banyosu var. normal odaya çevirsek garip durur.

  • pasaklıpepee  (05.05.21 11:15:40) 
çocuk odasıysa gürültü normal. o zaman yatağın yönünü değiştirip, araya dolabı koymak daha mantıklı. ama çocuk değilse normal değil. öyle bir durumda ben olsam gecenin üçünde onların yaptığından daha fazla gürültüyü onlara yapardım.


  • silver apple  (05.05.21 11:21:32) 
komşunun bir suçu yok, binlerce kere de uyarsan aynı sıkıntı olacak, sorun yaşadığın binanın dandik olması.

bence yatağını iç duvara çekmek mantıklı çünkü titreşimler yerden duvardan yatak çerçevesine gelip sana kendini daha çok hissettirebilir. ama genel olarak sayılanların hiç biri çözüm olmayacak duvar ince ve yalıtımsız ise. ileride çocuğunuz falan olursa mesela komşular da size şikayet etmeye gelecek, bir sürü problem yaşayacaksınız bu yalıtımsızlıktan ötürü.
  • roket adam  (05.05.21 11:23:46 ~ 11:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.