[]

Yurt dışında çalışanlar

İlk işinizde İngilizcede zorluklar yaşadınız mı? Ne zorluklar yaşadınız ve ne kadar sürede çözdünüz acaba?

Ben kendi çapımda iyiyim ama bu çevrede iyiyim. :D
Son işim uluslararası bir şirkette olduğu için gün içinde konuşmak zorunda kalıyorum ama bence yeterince hızlı ve akıcı değilim.

Şimdi İngiltere ile iş görüşmeleri yapıyorum, ama sizce benim 2-3 aylık alışma surecim ne kadar hoşgörülür? Çünkü biraz maruz ve mecbur kalsam hızlı da ilerler biliyorum aslında.

 
Selam, zerre umursama ingilizceni. Açıkçası bunu dert eden bir biz Türkler varız. İnsanlar ingilizcenin senin ana dilin olmadığını biliyorlar.

Konuştukça, kullandıkça ingilizcen de gelişecek zaten. Ek olarak, eğer yurtdışında fiziki olarak çalışacaksan da, hayatın her alanında ingilizce konuşmak durumunda olacağın için, beyin zamanla ingilizceye adapte olacak. Bunu da fark edeceksin.

O yüzden ilk söylediğimi tekrarlıyorum, ingilizceni zerre umursama. Her şey çok güzel olacak :)
  • do you remember me  (04.05.21 21:46:52) 
Ayy çok teşekkür ederim gerçekten. :( Duygulandım tanımadığım birinden böyle cesaretlendirici şeyler duyunca.

O kadar haklısınız ki, aslında hiç öyle olmadığı halde bazen çok ezik görüyorum kendimi nedense. :D
  • piremses  (04.05.21 22:00:10) 
iş görüşmesinde başarılı olabiliyorsan, gerisini kafana takma. çünkü iş görüşmesinde senin hızlı ve akıcı olmadığını gördüğü halde seni işe alan adam, buradaki gelişmen için gerekli sabrı gösterecektir mutlaka.


  • roket adam  (04.05.21 23:44:21) 
Bizim ofiste 1-2 kişi dışında İngilizce kimsenin anadili olmadığı için kimse takmıyor ama insan başlangıçta biraz geriliyor tabii. 1-2 ay sonra aklıma bile gelmedi.

Herkese oluyor mu bilmiyorum ama ofis içinde aynı anda Fince, Almanca ve Rusça konuşulunca bilmediğim dilleri istemsizce parse etmeye çalıştığım için kafam bir yerden sonra yanıyordu.

Ayrıca roket adam +1. İngilizcesi yetersiz olduğu için elenen bir sürü arkadaşım var. İş teklifi aldıysanız yeterlisiniz demek ki.
  • bruce mclaren  (04.05.21 23:58:04) 
alisma sureci 2-3 ay degil 1 ay filan oluyor genelde. o da farkli farkli aksanlara alisma sureci. hintlisi var, cinlisi var, ingilizi var, iskocu var, irlandalisi var...

kafa goz yara yara konusuyorsun ilk baslarda, ancak sonra gittikce oturuyor. eger interview'lari gecebildiysen yeterlidir ingilizcen. derdini anlat kafi.
  • fakyoras  (05.05.21 01:33:07 ~ 01:33:37) 
sektorden sektore degisir tabi ama mulakatlari yapabilecek kadar ingilizcen varsa cogu sirket/pozisyon icin bu yeterli olur. zaten seni ise alacak olan sirket 1-2 ayda ingilizcenin hizlica ilerleyecegini biliyor. kimse de bunu dert etmek merak etme


  • crucio  (05.05.21 01:51:20) 
bir keresinde siparis alirken resmen donup kaldim uhasudaushduha. I am new here dersen anlayisli olacaklardir, daha yavas veya aciklayici konusacaklardir.

gocmen ulkelerinde zaten duzgun ingilizcesi olan gocmen zor bulursun :D
  • baldur2  (05.05.21 02:23:29) 
Sektore gore degisir ama zaten super ingilizce isteyen bir ise kolay kolay gocmen almazlar, on elemede takilirsin.

25-30 senedir yurtdisinda yasayip hala konusamayan insanlar var, konusma gerektirmeyen isler yapiyorlar. Ozellikle cekik gozluler arasinda bu yaygin.

Ozetle, sektore bagli..Cok kafaya takilacak mevzular degil bunlar.
  • cooperr  (05.05.21 07:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.