[]

yaşlı çiftlerin boşanması

şimdi bugün bill melinda gates boşanması üzerine tekrardan aklıma geldi. geçen yıl da eski ev sahibimizle eşi boşanmıştı, mali açıdan her türlü imkanları olan 60+ bir çift ama bi şekilde boşandılar işte. gençken boşanmayı daha iyi anlayabiliyorum ama genel olarak yaşlıyken boşanmak aşırı zor değil mi ya sizce de? belli bi yaştan sonra baştan hayat kurmak, 2. bi hayat yaşamak zaten çok zor. o kadar yıllık hayat arkadaşına veda edip yalnız ölmek ne bileyim çok zor gibi geliyor.




 
Bazen o birliktelik yalnız yaşamaktan/ölmekten daha zor olabiliyor. Her gün kavga, gürültü çekmektense o zorluğu göze alıyor çiftler yaşlı olsalar da. Yaşlılıkta zaten her iki taraf da daha az tolere ediyor birbirini. Bu yüzden kavga sıklığı ve şiddeti artıyor her geçen yıl. Bir yerden sonra çiftler birbirine katlanamaz hale geliyor.


  • himmet dayi  (04.05.21 10:25:08) 
melinda ve bill için bu kadar zor olmasa da geçen bir araştırma okumuştum, amerikada 40 yaş üstü boşanmış erkekler intihara 3 kat meyilli oluyorlarmış, sebebi yalnızlık hissi ve izolasyonmuş


  • freebird5406_2  (04.05.21 10:25:24) 
Yaslandikca insanlarin huylari degisiyor. Daha az toleransli oluyorlar. Belli bir yasa gelmis insan eger birikimi vs de varsa baskalarina katlanmamayi tercih ediyor olabilir.


  • nax  (04.05.21 12:37:14) 
Çevremde o yaşlarda boşanan çok aile dostumuz var. Genelde çiftlerden birisi sürekli gezmek, diğeri de sürekli evde oturmak istiyor. Anlaşmazlıkların ana kaynağı bu. 60 artık o kadar da yaşlı değil günümüzde. Yeniden de evlenebilirler veya özgürce birisine bağımlı olmadan gezip tozabilirler.


  • iwasbornonamountainside  (04.05.21 12:41:25) 
huysuz, problem oluşturan ve çözüm yanlısı olmayan bir insanla uğraşarak hayat enerjilerini tüketmektense yalnız kalıp kafa rahatlığı içinde olmak daha tercih edilebilir geliyordur. ilişkiler tıkandıklarında çok yorucu oluyor ve yalnızlık daha iyi bir seçenek olarak görünebiliyor.


  • deartheodosia  (04.05.21 13:03:59) 
çoğu zaten gençken de sorunları olan çiftler.belli yere kadar sabrediyorlar ama sonrasında dayanılamıyor bazı şeyler.bunun da etkisi var.


  • drako  (04.05.21 13:09:15) 
Torunuyla çok eski arkadaşı olduğum böyle yaşlı bir çift vardı, aynı sitede otururduk. Biz büyüdük tabi, sonra aniden bu yaşlı çiftin boşandığını duyduk. Meğersem amca teyzeye yıllardır psikolojik baskı uygularmış, şiddet de varmış. Bi gün çocuklarından da güç bulmuş boşanmışlar, arkadaşımın anneannesi arkadaşımın ailesiyle yaşamaya başladı, dedeyi de sallamadılar. Zaten dede öldü sonrasında.


  • Hallegadola  (04.05.21 13:40:51) 
Neden zor olsun.
Aksine insanlar o yaşa kadar “sabredip”, şiddet görüp, güçsüz hissettirilip bastırılıyorlar. O yaşta boşanınca belki tam tersine çok daha mutlu,rahatlamış şekilde hayatlarına devam ediyorlardır.

  • rewlack  (04.05.21 16:19:06) 
mor bembombom + 1 milyon. hatta ortalama bence 50-55 yaş ve üstü kadınlar için %75, imkanları olsa anında ayrılırlar. görüyorum etrafımda adamlar 70 yaşında hala kendisiyle yaşıt kadından en az 3 çeşit yemek bekliyor, donunun çorabının yerini soruyor, sabah çekip kahveye gidiyor, gitmesede tv karşısında yemeğini suyunu kahvesini ayağına bekliyor. üstelik bu kadınların önemli bir kısmı torun veya başka bir aile büyüğüne de bakıyor.


  • Phoebe  (04.05.21 22:31:49 ~ 10.05.21 21:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.