[]

İçki yasakları hk.

Yasalara aykırı diyoruz öyle bir yasak yok diyoruz ama bu adamlar isteseler bir yasa çıkartıp bunu da kılıfına uyduramazlar mı? Yaptıkları onca şeyden sonra bu basit bir şey değil mi? Ne gibi bir engel var?

Ayrıca biz bunu dedik diye bir yasa çıkartıp içkiyi yasaklayabilirler diye korkuyorum eşeğin aklına karpuz kabuğu hesabı.

Gerçekten bilgisizim bu konuda bu arada. Aydınlanmaya ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

 
uyduramazlar.
alkol ve sigaradan alınan vergi toplam verginin neredeyse %3'üydü.

alkolu yasaklayan ülkeler ortadoğudaki petrol zengini ülkeler. onların alkolden gelecek ekstra vergiye ihtiyacı yok. ama burada sakızdan alınan vergiye bile muhtaç bir ülke var.
  • teritori  (04.05.21 10:08:02) 
sorun "yapabilirler mi" ise yapabilirler, "yaparlar mi" ise yapmazlar


  • alttaraf  (04.05.21 10:10:14) 
genel bir yasaktan bahsediyorsanız imkansız. hem oy kaybederler hem de ciddi protestolara maruz kalırlar. ayrıca turistik amaçla gelen insanlara burada alkol yassah hemşerim derseniz o çok muhtaç kalınan turizm biter. araplar da sıkıldı zaten burdan, ülkeye yurt dışından uçak bile girmez.

covid tedbirleri kapsamında 1-2 aylık da olsa bir şey yaparlar mı diyorsanız onu da yapamazlar. eve servis yapılır, el altından verilir ama bir şekilde satılır. burası türkiye. her şeyin karaborsası mevcut.
  • golgi aygıtı  (04.05.21 10:29:01) 
Soruya sadece “alttaraf” cevap verebilmiş.
Yapabilirler. Gerek Meclis çoğunluğu ile gerekse başkanın yetkileri ile yapabilirler.

Kişisel görüşüm de kimse hiç bişey diyemez. Böyle bir yapımız yok. Yine aynı oyu alır.
  • infernalcadre  (04.05.21 11:04:16) 
yasaklayamazlar. tekel markalarını dünyanın en büyük 2 3 alkol üreticisine sattılar. vergi alıyorlar. akpye oy atan taşralı kesim hatta kendi üyeleri içinde alkol alan var. alkollü mekan var bir sürü.

bilinç altların kesinlikle şeriat var, ancak yapamazlar değil, yapmazlar.
  • mikahakkinen  (04.05.21 13:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.