[]

Kirayı ev sahibinin eşinin hesabına yatırmak

Merhaba arkadaşlar,

1.5 yıldır kiracıyım. Şimdiye kadar hep ev sahibinin eşiyle iletişimim oldu ama kirayı ev sahibinin hesabına yatırdım.

Bugün ev sahibinin eşi kirayı artık onun hesabına yatırmamı istedi.

Profil olarak çok düzgün insanlar ama sanırım başkasının hesabına yatırınca ileride hukuki açıdan kendimi zor duruma düşürmüş oluyorum.

Güzellikle, kimse yanlış anlamadan nasıl kendimi sağlama alabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

 
Benim oturduğum evin sahibi de başta parayı eşinin hesabına yatırmamı istemişti. Ancak kabul etmeyip sözleşmedeki ismin hesabına yatırmak istediğimi, doğrusunun bu olduğunu söyledim. Sözleşmede ne diyorsa onu yaparak kendinizi sağlama alabilirsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (03.05.21 23:53:50) 
T.C. Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Esas No: 2017/1881, Karar No: 2017/4519 ve 28.3.2017 tarihli “Kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gereken borçlardan olup üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz. Bu sebeple davacı alacaklı tarafından kira ödemesi olarak kabul edilmeyen üçüncü kişi adına yapılan ödemeler davalı kiracı şirketi borçtan kurtarmaz.”

asla yapma öyle bir şey. yasal olarak mümkün olmadığını falan söylersin.
  • ilgeru  (03.05.21 23:58:46) 
Kesinlikle yapmayın , başımıza geldi daha önce mahkemeye verildik, karı koca arasındaki çekişmenin kurbanı yapacaklardı bizlik bir durum olmadığı ortaya çıktı ama uğraştığımızla kaldık.


  • synax  (04.05.21 00:21:43) 
İyi insanlar da olsalar eşler arasında bir kavga olabilir ve siz de arada kalabilirsiniz. Yine evsahibinin imzasının olacağı ve yatırılacak hesabın da açıkça belirtildiği yeni bir sözleşme yaparsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.


  • mikro patlama  (04.05.21 00:26:12) 
Ben kira kontratimda yazan isime 10 yil kira yatirdim. Ama ev onun degildi mesela. Yani aslinda onun ama baskasinin uzerinemiymis neymis. Ama benimle kontrati yapan kisi oydu.

Velhasil ben sunu biliyorum dogru ya da yanlis olabilir ama kirayi kontrati yapan imzasi olan kisinin hesabina yatirmak gerek diyr bilirim.

Nihayetinde ev baskasinin olabilir ama kiraya veren illa ev sahibi olmayabilirmis. Kontrat esastir. Ayrica gercek hayat bilmemnesi de vardi. Misal 2 sene kira yatirmisin kimse ses etmemis , sonra cikip odemedin demek abesmis, bunca zamandir seainin cikmamasi dogal akisa aykiri derlermis.
  • Filinta61  (04.05.21 00:30:35) 
önemli olan daire sahibi değil kontratta kiraya verendir.
kontratta kimin adı yazıyorsa ona göndereceksiniz kısaca.

  • nuisance  (04.05.21 00:38:37) 
a4 kağıda:şu tarihli kira sözleşmesinin şu maddesine istinaden her ayın bilmem kaçında ödenecek kira bedelleri şu tarihten itibaren şu kişinin şu banka hesabına yatacaktır. kiraya veren imza kiracı imza.


  • Mistyimage  (04.05.21 02:10:27) 
bisi diyim mi kesinlikle duzgun insan falan deyıp kabul etme. sen adama at o gondersın kıme gondercekse.

daha once kıracısı oldugum evde bu olay basıma geldı. adam bosanıyoruz kırayı karıma yatırın falan dedı. kabul ettım ama meger karım dedıgı ımam nıkahlıymıs falan bı ton baska dalavereler derken basım yanıyodu.
  • zenc  (04.05.21 11:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.