[]

Döküm tencereler hakkında

Merhabalar herkese,
Döküm tencere almak istedim hecha da indirim görünce sonra biraz daha baktım ve kesin burada uzmanı vardır dedim.

Döküm tencere tava alırken neye dikkat etmem gerekir? Sanırım hepsi emaye kaplı. Lava alıp geçeyim mi? Hechadan mı yuruyeyim yoksa staub al dağlar kadar fark var mı dersiniz (almam :) )

 
piyasada çok fazla "döküm" olarak satılan tencere tava var ancak çoğu dökme demir değil.

özellikle tabanının kalın olması daha iyi, böylece sıcaklığı daha uzun süre koruyabilir.

bizde 1'i ucuz 1'i orta seviye toplam 2 tane lava var. ucuz olan modelin altı tam ortadan hafif yamuk. ocak da elektrikli olduğu için her yeri ocağa tam temas etmiyor ama gazlı ocakta bu sorun oluşmayabilir. yine aynı modelin kulbu da sökülüp takılabilir ancak çok pratik değil. orta seviye olanı ise daha sonradan aldık, şimdilik bir sorun çıkarmadı.

aldıktan sonra dikkat edilecek konular ise daha fazla, özellikle temizlik ve bakım kısmı. gerçi biz makinaya atıp geçiyoruz ancak yine de biraz daha özen göstermek lazım.
  • sanal uyku  (03.05.21 22:46:03) 
emaye kapli alacaksan lava alip gecebilirsin.

eger kaplamasiz dokum alacaksan dokumcubaba var, hepsiburada'da trendyol'da filan satiyor. baya iri urunleri. instagramini asagida birakiyorum.

www.instagram.com


emaye - sungerle filan girisebilirsin. sabun degmesin korkusu olmaz. bakimi daha kolay yani.

kaplamasiz dokum - sicak suyla temizleniyor sadece, ilk aldiginda seasoning yapman gerekiyor. omurluk tava/tencere, cocuguna bile birakirsin. vucuda demir takviyesi filan da yapiyor.

eskiden emaye kapli tavam vardi, bir eksisini gormemistim. simdi kaplamasiz dokum tavam var, biraz daha zorlu aman kirli birakmayayim, aman islak birakmiyim falan. saglik acisindan evdeki tum tava tencereyi atip sadece celik ve kaplamasiz dokumle hayatlarina devam edenler var.
  • fakyoras  (03.05.21 22:54:48 ~ 23:01:52) 
Bir ek o zaman, emaye kaplı olmayan ile gerçek döküm arasında fark ne olacaktır kullanım ve lezzet için. Ya da gerçek döküm ne açıdan daha iyidir emaye kaplı olandan


  • kisa  (03.05.21 22:57:30) 
gecen evde de ayni muhabbet oldu. annem benim eve aryildizdan almis. dedim bu ne ya hic duymadigim marka yok mu tefal karaca maraca bilindik markalar, sen ne anlarsin beton dok sen dedi:)
aryıldız markasina bi bak istersen. notumu duseyim bu islerden hic anlamam. en son tencereye elime alis nedenim evdekilerden bi tanesi eskidiydi ben de kopege yemek kabi yaptim o sayede tencere ile yakinlasiyoruz baska alakam yoktur. ytd :)

  • turbo sadık  (04.05.21 07:17:43) 
:) teşekkürler herkese ayrı ayrı.
Mini not düşeyim, o dökümcü Baba ya baktım ama Kendi sitesinde içinde yemek beklemez yazısını görünce vaz geçtim.
Kuralı doğrusu odur belki ama keyif ve stres arasında keyfî tercih ettim, Amazon bugün teslim ile Lava sipariş verdim.
Belki akşama bir ekmek yaparak deneyeceğim tencereyi.
Aryildiz i bilemiyorum ama anne tecrübesi başkadır. Muhtemelen bir tencere daha alacağım. Bu aldığım sadece yasaklar simarikligi ile beslendi, aryildiz a da bakacağım.
  • kisa  (04.05.21 08:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.