[]

Parasetamol alerjim var, aşı randevusu alacağım

36 yaşındayım. Nasıl aşı sırası bana geldi anlamadım ama en iyi tahminim alerjim olması.

Alerjim olduğundan soruyorum: Biontech aşısı bana bir şey yapar mı? PEG alerjisi olanlara alerjik etkisi oluyormuş daha çok sanırım ama emin degilim. Alerjim var diye aşı beni öldürür veya süründürür mü?

Sağlık çalışanı olanlar özellikle belirtirse sevinirim.

 
merhabalar hekimim. sinovac oldum 2 doz ve sinovac aşısını 2 ay kadar 65 yaş üzerine mobil uyguladık. vücudumuza giren her madde vücut tarafından yabancı olarak algılanıp aşırı tepki verilebilir. bu durum da anafilaksi dediğimiz ciddi allerjik reaksiyona yol açabilir. biontech aşısını sizin için hızlıca araştırdım. gözden geçirdiğim kadarıyla mrna aşılarına karşı herhangi bir allerjiniz var ise bu aşıyı olmamanız gerekiyor sadece. başka bir kontraendikasyon belirtilmemiş. anafilaksi riski için enjeksiyondan 4 saat kadar sonraya kadar hastaneye yakın bir yerde bekleyenilirsiniz çok korkuyorsanız yanınzda bir kişi ile birlikte. ancak genelde vucudun allerjik olduğu bir maddeye tepki verme süresi çok çok daha kısadır. şahsen annem ve babama 15dk - 30 dk kadar hastanenin çevresinde bekleyin allerji ihtimaline karşı demiştim. onlar da biontech aşısını oldular. açıkçası kişisel görüşüm bu açıklama aşı allerjisinin hak ettiğinden çok çok çok fazla oluyor. şuan korona servisinde çalışıyorum ve hastaların oksijen dilenen hallerini görünce şahsen allerjiden ölmeyi tercih ederdim :) ki bu ihtimal herhangi bir şeyi yuttuğunuzda sizde allerji yapma ihtimali ile aynıdır. aşı olun, aşıdan korkmayın. daha önce pek çok hastalık nasıl yeryüzünden aşı sayesinde silindiyse, çocuklar nasıl ki artık kızamık diye bir hastalıktan ölmüyorsa, corona için benzer bir durumun gerçekleşmesi aynı şekilde olacak.


  • mrsnpr  (04.05.21 01:06:51) 
alerjisi olan pek çok arkadaşım -öğretmeniz- hekimlerine danışıp biontech oldular. anlattıkları kadarıyla şu anda mesela çilek yiyip vücudun çileğe de tepki verip alerjik olabilirsin. bu durum misal 5 sene sonra ortadan kalkabilir. hekimlerinin kararlarına güvenerek oldular. 30 dk hastanenin oralarda oyalandıktan sonra vücudun bir tepkime vermemesi üzerine ordan ayrılmışlar. güvendiğiniz bir hekime danışın onayını aldıktan sonra olun bence.


  • dedim ben sana  (04.05.21 01:20:28) 
1. dozu 25 mayista oldum, bir sorun cikmadi.


  • lemmiwinks  (07.06.21 12:17:01) 
2. dozu da bugun oldum, bir sikintim olmadi.


  • lemmiwinks  (07.07.21 16:22:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.