[]

Yasaktan muaf olanlar çok değil mi?

Bu nace kodu mudur nedir ona baktım çok fazla değiller mi?

Yani rasgele salladım birini hububat bilmem ne üreticisi filan diyor; bu adam 1 hafta çalışmasa kıyamet kopuyor mu?

Ya da emlak değerleme uzmanları isyan ediyormuş biz niye muaf değiliz diye; mesela 1 hafta ev satılmasa olmuyor mu?

Evet acil işler var, ilk aklıma gelen bankaların teknik elemanları mesela ama muaf çok fazla kişi var gibi geliyor.

Özet olarak o nace kodlarını baz aldığımızda muaf sayısı çok değil mi?
Bunların arasında; "yav bu olmasa da olur" diyebileceğimiz kodlar yok mu?

Edit: Değerli üyeler, kapanma iyi oldu kötü oldu diye sorgulamıyorum. Devlet yardımı değil sorduğum şey.

Özetin özeti soru; Muaf olan firmalar "1 gün bile kapalı kalırsa ülke çöker, aç kalırız, üretim durur" firmaları mı? İçlerinde "amaaan haftaya yaparız ya" firmaları yok mu? Sadece bunu soruyorum.

 
Hububat üreticisi dediğiniz adam çiftçi. Tarımla ve hayvancılıkla uğraşanlar zaten çok net muaf olmalı, onların işi hava durumuna göre yürüyor, "iki hafta evde otur da tarlayı sonra halledersin" derlerse hepimiz aç kalırız. O adam bir hafta çalışmasa kıyamet kopar evet.

Ama genel olarak haklısınız, galiba bir ben evde oturuyorum diye düşünüyorum ben de.
  • kobuzchu kiz  (03.05.21 17:28:07) 
Biz evden de çalışabiliriz ama illa gelin diyorlar izin de çıktı. Saçma sapan.


  • anarsika  (03.05.21 17:32:22) 
Bu bir hafta çalışmasa kismindaki gelir kaybini devlet karsiliyorsa sikinti yok. Ya da yüzde 70/80 karsiliyorsa.
Ha hiçbir şey yapmayip "kapat" diyip geçiyorsa öyle devlet olmasin.

Yani olay muaflik veya muaf olmamasi değil. Calisan icin de aynisi gecerli. Sen bu kisiler calisamaz diyip kapatirsan tas mi yiyecekler?

Fransa'da kapanan yerlerde maaslarin yüzde 80'ini (beyaz yaka mühendisi/müdür değilse, cadre diye geçiyor, öyleyse tamamini) devlet karsiladi. O zaman sikinti yok.

Arkadasimin annesi restorant sahibi, bu sebeplerden 4 kisilik ekipten 3unu isten cikardi. Napacaklar tas mi yiyecekler? Bu kadin ne yapacak maas odemek icin ev mi satacak? Aylardir ac kapa zaten yalama oldu ulke.
  • logisticsmanager  (03.05.21 17:34:31) 
bizde de tam tersine açık olan devlet kurumlarında hizmet yüklenicisiyiz. ama nace kodumuz listede yok, izinde çıkmıyor, kurumlarda başınızın çaresine bakın işlerimizi aksatmayın diyor.

demem o ki, bu nace kodlarının hepsinin doğru ve verimli bir şekilde seçildiğini düşünmüyorum ben. nace kodu listede olmayıpta izin belgesi çıkarabilende bir sürü kişi oldu. mantık aramamak lazım şu aşamada.
  • Phoebe  (03.05.21 17:44:16) 
Nace kodu aynı olmasına rağmen iş hacmi ve etkisi farklı olan bir sürü işletme var.
Yani aynı kod için 30 şirket toptan iflas etse sadece sahibi üzülür belki ama başka bir şirket çalışmazsa büyük sıkıntı yaşanabilir.
Bu yapılan işlem doğru demek değil, kıyaslama için doğru yaklaşım değil
  • kisa  (03.05.21 18:15:55) 
Kararın alındığı günün gecesine kadar e-devlet nace kodu kontrolü yapmıyordu aslında. O gün bitmeden başvurusunu yapabilen bir şekilde çıktıyı alabildi. Ertesi gün kontrol düzgün çalışınca "muafiyet kapsamında değilsiniz" uyarısı gelmeye başladı.

Edevletten alınan sonuca tam olarak uyuluyor olsaydı eğer dışarıda bu kalabalığı görmeyecektik. Kalabalığın çoğunluğu aslında muafiyeti olmayan geçici belgeyle çalışan eden insanlar.

Geçici belgelerin edevlet hatası vs ile ilgili olduğunu da zannetmiyorum ben. Devlet hangi sektörlerin muaf olması gerektiğini tam olarak kestiremiyor bence. Geçici belgelerin uzatılması da bundandır diyorum.
  • IncredibleMau  (03.05.21 18:27:46) 
ideal duruma bakınca evet izin alabilen çok, kimsenin dışarı çıkmaması, bir araya gelmemesi gerek. fakat ülkemizdeki ekonomik duruma bakınca çok fazla değil, az bile.
hükümet de bu işi düzgün yapamadığı, yeterince kaynağı olmadığı için "ulan herkesi eve tıkarsak ekonomi ikinci günü göremez" dedi ve epey bir insanın çalışmasını uygun gördü.

"ekonomi durmasın, virüs dursun" gibi bir şey yani niyet. daha ileri bir mantığı yok evet, tamamen bu kadar sığ. değilse de kimse çıkıp açıklamasını yapmıyor, zaten artık yapılan herhangi bir şey için açıklamaya gerek duyulmuyor.

kimisine göre kıyamet kopar, çünkü ekonomi yerlerde olduğu için pamuk ipliğinde hayatını idame ettirenlerin sayısı çok fazla.
adam/kadın dünya kadar plan yapmış, üretimle, ticaretle uğraşıyor, makina, ekipman veya mal almış krediyle, bunun da taksidi/vadesi gelmiş. bankalar/alacaklılar müşterilerinden bunu ödemelerini bekliyor, ama devlet çalışmaya izin vermiyor. şimdi sizce sorunuz devlet yardımı ile mi ilgili?

aslında onun adı devlet yardımı değil, olmamalı. benim gelirimden olmama sebep oluyorsa, zararda olmama sebep olan emri veren devlet olduğu için benim mağdur olmamı engelleyecek, buna devlet yardımı demeyin.
  • gkhncnzdgn  (03.05.21 19:48:30 ~ 19:49:28) 
örneğin ben çiftçiyim ve laylaylom geziyorum. sadece sahile kaçabilmek için oradan bir tanıdığa rica ettim. mandalin bahçesini icara (kiraya) almış görünüyorum kağıt üzerinde.

aslında öngörülemeyen bir çok durum var. serayı kuracağım bana kaynakçı lazım, demirci lazım, damla sulama sistemini kuracağım zirai malzeme satan nalbur lazım. ekim yapacağım tohumcu lazım. gübre çekeceğim nakliyatçı lazım.

hayatımda gördüğüm en saçma tam kapanma.
  • phonex  (03.05.21 20:59:28) 
Arkadaşım emlakçı izni var. Her akşam ofislerinde iftara toplaşıyolar. Aşırı saçma.. emlakçı neden izinli yani anlayamıyorum.
Abim mimar. Aktif çalışan inşaatı var diye izinli. Ne alakaysa:)
Olan esnafa oldu:(
  • suicides underground  (03.05.21 21:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.