[]

Kan verdiğimde neden bayılıyorum?

Merhabalar,

Bugün bir akrabamız ameliyat olacağı için Kızılay'a kan vermemizi istedi hastane 2 ünite, ben ve kayınbiraderimle birlikte Kızılay'ın kan verme merkezine gittik formu doldurduk geçtik kan vermeye, bundan yıllar yıllar önce yine bir avm'de kan verme deneyimim bayıldığım için yarıda kesilmişti ama bu kez acil bir durum olduğu ve artık buna alışmalısın dediğim için tekrar yaşamak durumunda kaldım aynı bayılma olayını, bu kez tek fark sonuna kadar dayanmışım almışlar bir ünite kanı, sonuna gelmiş yani yarıda kesilmedi ama önce bir baş dönmesi sonra, ateş ve ardından aşırı rahatsız edici bir bulantı ile bayılmama ramak kaldığını fark ettim ve görevliyi çağırdım hemen başım aşağı gelecek şekilde koltuğu yatırıp kolonyayı boca ettiler de kendime geldim.

Nedenini sorduğumda normal bir durum merak etme herkesin başına gelebilir vs dedi çocuk ama 2. kez aynı şeyi yaşayınca buradan da sormak istedim bunun tam olarak nedeni ne ola ki?

 
Bazı insanların damar içi basınç reseptörleri daha hassas. Damar içindeki basınç değişince vücut buna tepki veriyor. Bayılma nedenlerinden biri bu.


  • yemrem  (03.05.21 01:33:05) 
tansiyon yani kan basıncı düşüyor. çok normal değil, sürekli oluyorsa kan vermeyi tekrar gözden geçirin


  • efruz  (03.05.21 01:34:06) 
Ben kan verirken ya da tansiyon ölçerken gülme krizine giriyorum, nedensiz oluyor bazen bu tür şeyler.


  • Hallegadola  (03.05.21 01:40:03) 
Ben de Kızılay'a son kan verdiğimde bayılmıştım, hemşirenin beceriksizliği yüzündendi ama damarı bulamayıp iğneyi çevirdi durdu. O gün bugündür cesaret edemiyorum ama tahlil için vs. onlarca kez kan verdim sıkıntı olmadı.

Bence o kadar da yaygın değil, seni yatıştırmak için söylemiş gibi geldi.
  • chicha_v2  (03.05.21 01:44:36) 
Ben de hemen hemen her kan vermeden sonra bayılıyorum. Doktora sormuştum, bayılırken kafanı bi yere vurmadığın sürece sorun yok demişti.


  • plutongezegendegilmi  (03.05.21 01:58:05) 
Eger kan verdikten sonra hemen ayaklanmissaniz ya da meyve suyu vs icmediyseniz olabilir, sonucta o kadar kan veriliyor.
Bana normal geldi. Biraz stres yaptiysanjz o da bu durumu tetiklemistir

  • kuehles blondes  (03.05.21 08:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.