[]

süt köpürtme meselesi

geçen haftalardaki #1473996 soruma binaen philips otomatik kahve makinesi aldım iş yeri için. birkaç gündür deneme sürecindeyim fekat süt meselesini beceremiyorum. birkaç video da izledim ama yok, olmuyor.
foam oluşturabiliyorum, alttaki sütü ısıtabiliyorum ama kıvamlı o "latte art" sütü bir türlü olmuyor. ben de ağlayarak günlüğüme yazmak yerine size sorayım dedim.

yolu yordamı nedir?

şimdiden teşekkür

 
Barista sütüyle deneyin, marketlerde sek ve pınar'ın bulunuyor.


  • kobuzchu kiz  (02.05.21 22:44:43) 
bu makinelerle kıvamlı kaymak gibi süt olmuyor, bunun latte go modelini alsanız da olmaz.
ben de indüksiyonlu basit bi süt köpürtme aleti var, o bu makineden çok daha kıvamlı ve güzel yapıyor sütü.

www.amazon.in
  • nuisance  (02.05.21 23:08:48) 
istediğiniz kıvam, süte ufak ufak baloncuklar yerleştirmeniz ile oluşacak. baloncukları sıcak buhar üfleyen çubuk ile yapacaksınız ama sütü de kaynama noktasına getirmeyeceksiniz. o halde:

1 - daha uzun süre baloncuk yerleştirmeniz için, daha soğuk süt ile başlamanız lazım. yani sütü dolaptan soğuk soğuk alın.

2 - ilk önce sütün yüzey bölümünde çalışın. köpürtün, bir miktar "baloncuk" oluşturun. böylelikle daha sonradan aşağıda oluşturacağınız "baloncuklar" yüzeye geldiğinde kaçacak yer bulamasınlar.

3 - bulabildiğiniz en yağlı sütü deneyin.
  • co2s2  (03.05.21 11:43:21) 
Evde Nespresso'nun süt köpürtücüsü var.
Gözlemlerim: Soğuk süt daha iyi köpürüyor. Uzun ömürlü sütler hiç köpürmüyor, en iyi, yoğurtluk diye satılan fazla yağlı sütler köpürüyor.

Barista sütü diye sattıkları herhalde coşuyordur, hiç denemedim.
Süt çok fark ediyor özetle.
  • burfak  (03.05.21 13:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.