[]

kuduz

bugün evin bahçesinde toprakla uğraştım biraz. 1 aylık yavruları olan bir kedi de var bahçede. biraz anne kediyi seveyim derken bir anda elimi tırmaladı şerefsiz, çok ufak bi çizik attı. elimi yıkayıp kolonya ile ovaladım ama bir şey olur mu diye tribe de girdim. 6 ay önce askerde tetanoz aşısı olmuştum. bu durumda tetanoz veya kuduz riski var mıdır?




 
Şehir içindeki bir kediden kuduz kapma ihtimaliniz yok gibi bir şey, içiniz rahat olsun.


  • malwethiel  (02.05.21 20:59:05) 
tetanozun koruyuculuğu devam ediyor diyelim onu vurmayayım. çarşamba günü 2.covid aşısını vuracaktım. yarın kuduz aşısı olsam 2 gün sonra covid aşısı ile çakışma durumu olur mu?


  • rahmi pinkfloydoglu  (02.05.21 21:16:49) 
Ne kadar prensessiniz arkadaş.
Kuduz olan kedinin gelip sana tırmalayacak hali olmazdı zaten.
Yıllardır kaç sokak kedisi tarafından tırmalanıp ısırılmışımdır sayamam bile, bir kere bile aklıma aşı olmak gelmedi.
  • anatomik  (02.05.21 21:19:57) 
kuduz ihtimali yok da; tetanoz topraktan, diskidan falan bulasiyor. onun da asisi varmis zaten, bir sey olmaz.


  • chezidek  (02.05.21 21:21:35) 
Ben köpek ısırdı diye olmuştum. Şimdiki aklım olsa aşı yaptırmazdım.


  • diffarentiationation  (02.05.21 23:45:05) 
kedilerde kuduz ihtimali çok nadir diye biliyorum.. salyasında olabiliyormuş... e tabi patisini sıklıkla yalıyorlar o anda çiziktirdiyse bi ihtimal olabiliyor.. biliyorsunuz kuduz hayvanlar kısa süre içinde ölüyor, gözleyebilirsiniz...

ben de biraz evhamlıyım, iş yerimde yavru bir kedi çizmişti beni de.. ama yavru kedilerde risk olmuyormuş demişlerdi :)
  • omonia  (02.05.21 23:49:25) 
taşradaysanız hani belki ihtimal daha yüksek. kanama da olmamış anladığım kadarıyla. hemen yıkamışsınız, aslında risk sıfıra yakın. ama kimse sıfır diyemez. bu arada tetanos aşıların tamsa ve askerde hatırlatma dozu olduysa korur ama uzun aradan sonra ilk kez olduysanız o aşı korur mu bilemiyorum. bu arada kediyi 10 gün gözlemleyin yaşarsa sıkıntı yok. buraya soracak kadar evham yaptıysanız en yakın devlet hastanesi aciline gidin sarı bölgeden giriş yaparsınız ve max 15 dakikada işiniz biter. sonraki 3 dozda da aynı şekilde hızla hastaneden ayrılırsınız. ama yapacaksanız hemen yapın aslolan temastan hemen sonra aşıya başlamaktır. covid aşısı 2.doz olayını da hastanede konuşursunuz.


  • surprise  (03.05.21 01:48:22 ~ 01:48:54) 
Ne kuduzu Allah aşkına ya.. hayvan anne olduğu işin ekstra duyarlı, saldırı olarak algılamış. Ellemeyin şu hayvanları, siz de rahat edin onlar da rahat etsin.


  • not dark yet  (03.05.21 02:29:28 ~ 03:02:49) 
gecenlerde arabanin kaputuna sikismis kediyi kurtarmak icin hamle yapinca hayvan isirdi (istanbul). enfeksiyon hastaliklari uzmani tanidigimi aradim. direkt "kafan rahat olsun, dusunme bile, git asi yaptir" dedi.

evet, o kedinin kuduz olma ihtimali sifira cok yakin (sifir degeil). ama kuduz virusunun sonu %100 olum.

o yuzden ben hastaneye (acile) git doktorla konus derim.
  • lamartin  (03.05.21 11:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.