[]

Aliexpress Uzmanlarına Soru

Ben şimdi bir sipariş verdim buradan, ücretsiz gönderim diyordu. Neyse ödemeyi falan yaptım, gümrük vs bir şey yazmıyordu sadece ürün ücreti ödedim.

Birkaç arkadaşım da alışveriş yaptığında kargonun gelince fazladan gümrük bedeli tahsil ettiğini söyledi. Kimi 20 ödemiş kimi 120. Faturalarını da almışlar.

Benim başıma böyle bir durum gelme olasılığı nedir?

Ürünü almam iade ederim ama o sürece girmek istemiyorum.

 
gümrük ayrı onu ptt çıkartıyor. ücretsiz gönderim kısmı kargo için.

en düşük ücret 16.75 tl falan. ürün fiyatına göre gümrük vergisi çıkıyor.
  • jelly bear  (02.05.21 18:08:52 ~ 18:11:22) 
Evet ürün fiyatına göre kapıya gelince nakit olarak gümrük vergisi, kdv, varsa ötv ödeyeceksin. Başına böyle bir durum gelme olasılığı %100. (bkz: #118573126)


  • roket adam  (02.05.21 18:22:52) 
gümrük bedeli kesin odersin, minimum 12-16 lira. Bir suru urun aliyorum aliexpress'ten 20 dolar da olsa urun, 10 dolar da olsa, 5 dolar da olsa saticilar genelde dusuk fiyat yaziyorlar uzerine ki, herhalde bize bi yardimi olsun diye. Hep 16 tl odedim ben kargolara. bi kere 22 bi kere 30 ustu olmus olabilir belki.

aldiginiz urune de bagli.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (02.05.21 18:48:29) 
Aliexpress artık bazı ürünlerde direk gümrük vergisini tahsil ediyor. En son ödemede gümrük diye yazıyor.


  • Northern Mariner  (02.05.21 21:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.