[]

Görüntü Çöküyor

Windows laptop. Açıyorum windows normal yükleniyor, animasyonlar ve wallpaper, görüntüde herşey yerli yerinde. ama parolayı girip desktop açılınca ekrandaki görüntü tamamen çöküyor, herşey allak bullak oluyor.

Hiçbir şey yüklemedim, windows güncelleme yapmadı. Dünden beri bu sorun var, 2 sene önceki windows imajını bile geri yükledim aynı sorun devam ediyor. sanırım donanımsal bir sorun ama nedir tam olarak acaba?

harici ekrana da bağladım ona da düzgün görüntü veremiyor laptop. Grafik kart mı ömrünü tamamladı acaba? 5 senelik laptop.

az yük de normal çalışıyor ama biraz yük binince cozuyor sistem gibi bir durum var. var mı bir tahmininiz?

 
hocam
ekran kartı patlamıs gibi gorunuyor
altına vantilator koyarak bir ac
bir dene
ama yapılır buyuk bir sorun degil
  • kingcyrax  (02.05.21 14:24:40) 
Bilgisayarı güvenli modda başlatın:
Oturum açma ekranında, Güç > Yeniden Başlat'ı seçerken Shift tuşunu basılı tutun.
Bilgisayar, Bir seçenek belirleyin ekranıda yeniden başladıktan sonra, Sorun Giderme> Gelişmiş seçenekler> Başlangıç Ayarları> Yeniden Başlat'ı seçin .
PC yeniden başladıktan sonra, bir seçenek listesi gösterilir. Bilgisayarınızı Güvenli Modda başlatmak için 4 veya F4'ü seçin. İnternet kullanıyorsanız, Ağ ile Güvenli Mod için 5 veya F5'i seçin.

Bu şekilde açılırsa "aygıt yöneticisi" "görüntü bağdaştırıcıları" altında yer alan sürücünüzü kaldırın. bilgisayarı normal şekilde başlatın. eğer yine aynı sorun devam ediyorsa laptop üreticinizin veya ekran kartı üreticinizin sitesinden en güncel sürücüyü başka bir bilgisayarda indirip usb ye atın. yine güvenli modda bilgiyarı açıp güncel sürücüyü kurun.
  • faithless  (02.05.21 15:37:34) 
hocam sürücünün kendi kendine bozulması
acayip enderdir
zaten 5 senelik laptop yani buna 2021 de güncelleme getirecek degiller
  • kingcyrax  (02.05.21 16:17:49) 
evet ubuntu kurdum temiz kurulum yaparak. orda da aynı sorun var. sanırım ekran kartı patladı dediğiniz gibi.


  • Mehmet Ersoz  (02.05.21 21:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.