[]

Kaleminizi kaça satardiniz?

Soru biraz provakatif gelebilir ama, yandaş kanallarda bir yalakayi gorunce aklima şeytanin düşürdüğü bir soru..
adami taniyorum, aslinda zihnen nasil muhalif oldugunu biliyorum, soylediklerinin tam tersini dusundugunu/bildigini biliyorum, ekran karsinsinda "yaliycam yaranicam" diye nasil parende attigini goruyorum.. liste uzar gider lakin bu "emeginin" karsiligi olarak nasil balli lokmalar aldigini da biliyorum, hersey ortada..
derken lanet seytan kulagima fisildiyor " sana malum gazatede malum tv de yorumculuk verseler yapar miydin, yapmaz miydin, kac paraya yapardin kac paraya yapmazdin, herseyin herkesin bir fiyati varda senin yok mu?"
durust olayim/olalim cevabi zor soru..
simdi bu soruyu ben size soruyorum gecenin iblisi olarak.
ama tek bir istegim var, samimiyet..
hemen " ben asla yapmam" demeyin..
aylik gelirin de ki 5000 de ki 10000 de ki hic..
sana da geldi dediki aylik 250.000...
oar icin leblebi degil, basaksehirde bir mutahitin bagislayacagi daire 2.5 milyon mesela..
tekrar soruya donersek ez cumle:
1-yapar miydin?
2-kaca yapardin?
unutma! tek kriter samimiyet, şu an teklifin yapildigini ve kimsenin cevabini bilmedigini farzet..

 
muhalefeti para aldigim icin yapmiyorum. inandigim degerler bu yonde oldugu icin yapiyorum.

bununla beraber zaten yandaslik yapmadan gayet guzel para kazanabiliyorum. onurumu ve seferimi parayla satmam. bunu da kim olsa yapardi diye mesrulastirmaya gerek yok. cunku kim olsa yapmiyor, kimileri de inandigi degerler ugruna olume gidiyor.

bu cevap belki samimiyetsiz gelebilir. ancak para disindaki tatmin kaynaklarinizi cogalttiginiz zaman boyle sorular cok toy geliyor.
  • antikadimag  (01.05.21 22:39:46) 
yapmazdım diyemiyorum ama yaptıktan sonra kendimi nasıl tahammül edebilirdim onu bilmiyorum. yani ılımlı konuşabilirim mesela ama canhıraş savunamazdım sanırım.


  • kljgslsdkjsd  (01.05.21 22:40:34) 
Kimse parayla ruhumu ve karakterimi alamaz. Şimdiye kadar gelen illegal teklifleri değerlendirseydim şu an bu genç yaşımda milyoner olurdum.

Yapmazdım, her işin oluru para değil.

Edit: Avukatım, ayda 250 bin liranın gerçek dışı olduğunu düşünen alttaki gazeteci arkadaşa ilgili miktarın sandığı kadar astronomik olmadığını söylemek istiyorum.

İkinci Edit: Söz meclisten dışarı ancak yapılan şeyi rasyonalize etmek için "başkaları da yapardı" demek demagojidir. İnsanların mantıklı düşünme kabiliyetini tıkamak ve kitleleri duygularıyla hareket etmeye sevk etmek için yapılan sıradan bir yöntem bu; bilinçli yapılıyorsa kötü, bilinçsiz yapılırsa daha kötü.
  • vedatchilipeppers  (01.05.21 22:47:30 ~ 23:01:56) 
yani turkiyeden 3/5 tane ornek verilebilir.. isim sormayin cunku kimi desem hemen karsi cenahtan bir köpürme olacak.. lakin para/makam karsisinda dik durmak gercektwn zor ve bu sinavi gecen basin tarihimizde cok az kalem bulunur, kimse de sinanmadigi gunahin masumu degildir..


  • alttaraf  (01.05.21 22:56:11) 
astronomik bir rakam olursa yapardım. sonra o parayı biriktirip yurtdışında ev ve oturum alırdım. sonra arkama bakmadan terkederdim burayı evet.

ayrıca rte sağolsun ülkede satın alınamayacak neredeyse kimsenin olmadığını gösterdi bize. bu arada sayın ceviz kabuğunun durumuna çok şaşırdım.
  • vizivozo  (01.05.21 23:00:02 ~ 23:02:42) 
Gerçek hayatta asla satmam diyeceğine emin olduğum muhalif insanların küçücük işyerindeki patronlarına, kurumsal şirketindeki ceolarına nasıl davrandıklarını gördüğüm için söyleyebilirim ki bence gerçekten satmayacak çok az insan vardır. Azıcık zam, terfi için herşeye göz yuman insanlar konu 250.000'e gelince nasıl değişmez ki?


  • mysticriver  (01.05.21 23:02:14 ~ 23:52:02) 
1- yapardım
2- aylık 60-70bin liralara çokta güzel yapardım

Bir kere bile yalan dolana gerek kalmadan hükümeti günde 6-7 defa övebileceğim konular bulurdum, biliyorum zaten.
  • avatar is back  (01.05.21 23:05:18) 
bu konu bana eski bir hikayeyi hatırlattı.

‘’Bir adam barda flörtleşmek için bir kadına doğru yönelir. Onunla flört eder. Havadan sudan konuşur. Ama kadın onunla eve gitmeyeceği konusunda kararlıdır. Adam der ki, ya sana benimle yatman için bir milyon dolar versem? Kadının hayatında hiç bir milyon doları olmamıştır. Durup teklifi ciddi ciddi düşünür. Adam fikrini değiştirir, ya teklifimi bir dolarla değiştirirsem? Kadın şaşırır. Sen benim nasıl bir kadın olduğumu düşünüyorsun, der. Adam der ki, onu zaten anladık. Şimdi sadece pazarlık yapıyoruz. ‘’

soruya cevap: üzgünüm ama para için kalemimi satmam. genç zamanlarımda kolay para bir adım uzağımdaydı ve zorluklara rağmen okuyup istediğim işi yapmak için bugünlere geldim. idealist olduğunu savunan hiç kimse de satmamalı kanaatimce.
  • papa ikinci jambon  (01.05.21 23:08:32) 
soz konusu dahi olamaz, degerlerimle bagdasmayan yollara gitmem icin teklifler aldim, ama ben hayati oyle yasamiyorum. Satardim diyenlerin milyonlarca lirayla yasayamayacagi hayati bedava yasarim ben...


  • hewit  (01.05.21 23:46:48) 
Bence şimdiki yıllarını kimse kabul etmez. Yapanlar çok önceden beri yapanlar veya üzerinde fetö şüphesi bulunduğu için kurtulmak amacıyla çırpınanlar.. Akpnin ilk yıllarında yapmak bence daha mantıklıydı. Şimdi muhalafet geliyor koşar adımlarla, niye akpnin gerileme döneminde insanlar yaransın ki.


  • Hallegadola  (02.05.21 08:36:00) 
Tabi soruyu tam cevaplamayı unuttum çok iyi paralar verilirse rok gibi takılabilirdim kadın halimle. Ama şu yıllarda işin içine girmezdim dediğim gibi.


  • Hallegadola  (02.05.21 08:38:13) 
avatarisback +1
hallegadola +1

zamanında olsa yapardım şimdi akp dönemi geçiyor.

ama yine de politika beni her zaman korkutur, işler ters düz olabilir. bir anda milyonlarınız uçabilir. kendinizi hapiste de bulabilirsiniz. bu yüzden geride duruyoruz. beyaz yakalıyız ve suya sabuna dokunmadan yaşıyoruz.
  • blacksky  (02.05.21 08:54:35 ~ 08:55:37) 
Valla hocam samimiyet de samimiyet vurgusu ile direkt "uzatmayin işte yapacağınizi biliyorum, parayı söyleyin" tarzı bir şey söylemeye çalışmışsın bence ancak olay direkt para değil.

Misal ben, kalemi satmayı geçtim şu medya denen saçma sapan ortamda muhalif olarak bile yer almak istemem. O saçma sapan ortamda gidip sermaye sahipleri ile ortak çalışıp, popüler kültüre göre hareket ettikten sonra muhalif sıfatın olsa ne yazar? Dolayısıyla benim için medya çöplüğündeki adamın muhalif ya da yandaş olması pek farketmiyor. Ordaki muhalif adam da birilerinin bişekil maşası, diğeri de. O ortamdaki muhalif adam da kalemini satmış oluyor zaten en temelde düşündüğün zaman.

Ben en başından öyle bir ortama girmeyecegim için de kimse gelip benim kalemimi satın almak istemezdi. Isteseydi de kabul etmezdim.
  • j r r tolkien hayrani  (02.05.21 12:26:24 ~ 12:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.