[]

Kaybolan Veriler (external hd)

Yaklaşık bir senedir kullandığım western digital 1 tb'lık hard diskim dun geceye kadar gayet güzel çalışıyordu. Bugün çalıştırmayı denediğimde klasörleri gösterdi ama klasörleri açmak isteyince, biçimlendirme istiyorum dedi. Hayır deyip fişten çıkarıp bir daha denedim, bu sefer de bilgisayar hd i hiç görmedi.

Ne yapmalı buna ?

Garanti süresi daha var, yollasam verilere saygı gösterirler mi yoksa biçimlendirip geri mi yollarlar ?

İnternette bir sürü veri kurtarma servisi buldum ama belli bir fiyatları yok ayrıca ne kadar güvenilir olduklarını bilmiyorum. Böyle bir servise vermek mantıklı mı ?

 
ayni durum soz konusu soyle yapabilirsin find and mount ile sorununu giderebilirsin.

Not:Bu arada bende yemedi bu olay ama daha oncesinde isimi gormustu.
  • tuncaycafer  (25.05.10 21:33:25) 
benim sorunumu da combofix çözmüştü ama garantili bir çözüm değil.

en kötüsü formatlayıp dosya kurtarma programları ile %90'a yakınını kurtarabiliyorsun. o Şekilde yapılabilir.
  • tereyagsiz anlamsizlasan iskender kebabi  (25.05.10 22:06:31) 
ilk önce sorunun yerini belirlemek lazım.eğer hardware arızasıysa hdd üstünde bir hasar olmadıkça verileriniz kurtulur ama bunu yetkili servise defalarca söylemeniz lazım. zira oradakiler arızayı çözmek için ilk önce format atılması gerektiğini zanneder. ama sorun hardware de değilse (örneğin partition kaybetmek; ki western digital bu konuda oldukça yeteneklidir) herhangi bir veri kurtarma programı ve yeterince büyük bir hdd ile sorunu kendinizde çözebilirsiniz. böyle sorunlarda profesyonel firmalar neredeyse 0 byte veri kaybını garanti eder. kullandığınız programa göre de %70-%80 verilerinizi kurtarırsınuz. yalnız internetten bulduğunuz servise başvurmak pek iyi bir fikir değil. zira çoğunluğu güvenilmez. verileri kurtarayım derken harddiskten olursunuz. güvenilir olanların da fiyatları çok uçuk (yanılmıyorsam bana 10 mb için 1 dolar fiyat çekmişlerdi).


  • felagund  (25.05.10 23:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.