[]

yaratıcı işlerle uğraşanlar

ürettiğiniz hiçbir şeyi beğenmediğiniz oluyor mu? şu ara ne yapsam beğenmiyorum ve haliyle hevesim kaçıyor.
arkadaşım ne zamandır bir şey üretmiyorsun dedi, kapandım odama iyice uğraştım bişeyler çıkartmak için ama olmuyor. son raddeye geliyorum, biraz bişeye benzedi diyorum. sonra bir daha bakıyorum ve beğenmeyip iptal ediyorum.

kendime karşı çok eleştirelim, bişeyler yaptığımda bile içime çok sinmiyor. bazen kafam çok boşken bi gazla yapıp insanların beğenisine sunuyorum. bazıları beklediğimden çok beğeniliyor ama benim için "dandik" gibi görünüyor. bazen de benim çok beğendiğimi çoğunluk beğenmiyor.

bir süredir zaten uzaktım, zaten sıkılgan bir insan olduğum için en ufak hoşnutsuzlukta bırakıyorum o an yapıyorsam da bişeyler. yani bir zorlama yok kendi açımdan. öte yandan biraz zorlamadıkça hiçbir şey üretmiyorum.

benimle aynı şeyi yaşayanlar vardır diye düşünüyorum, tam anlatamadım belki. nasıl aşıyorsunuz böyle durumları? bakış açımda mı sorun var? yoksa bu işler biraz böyle mi?

 
bu isler biraz boyle.
www.youtube.com

  • robokot  (01.05.21 01:39:54) 
Biraz zorluyorsun gibi geliyor, zorlayınca çıkan şey de içine sinmiyor. Bence akışına bırak, ilhamını tetikleyecek şeyler bul onlarla haşır neşir ol.


  • love and trust  (01.05.21 02:07:38) 
@love and trust, ilhamımı tetikleyecek şeyler yapıyorum aslında. Güzel örneklere bakıyorum, feyzalmaya çalışıyorum. Ama onlar da bir yerden sonra "aynı" geliyor. Döngüde gibi hissediyorum. Teşekkür ederim önerin için.


  • Jux  (01.05.21 02:35:40) 
ya insan ne kadar iyi olursa olsun, daima efektif olamaz. zaman zaman doğal olarak tıkanır. yeri gelir yaptığın şeyde aniden çok iyi bi çözüm bulursun, üstüne koyar bitirirsin. yeri gelir, aklına gelen onca şeye rağmen hep bi eksiklik-olmamışlık hissedersin. haliyle üst üste denersin ama olmaz. amk böyle işin dersin. bence insan yaptığı iyi şeyleri "oh tamam güzel oldu" diyip geçmemeli, onunla biraz övünmeli, sindirmeli. çünkü bişeyler ters gitmeye başlayınca hemen bunalıyoruz ve daha çok depresifleşiyoruz. yapılan o iyi iş için ne kadar az mutlu oluyorsak, yanlış giden işlerde o kadar çok karamsarlaşıyoruz yani. herkes böyle olmayabilir tabi ama bu şekilde düşünüyorum. bazen sadece bi cam açıp hava almak gerekir, bazen direk odadan çıkmak gerekir. tabi geri dönmek üzere :)


  • isveperver  (01.05.21 04:39:16) 
picasso'nun on binlerce eseri var.

aralarindan en degerli gorulenleri belli basli bir kac tanesi.

10bin tane eseri tamamlayip arasindan 5-10 tane bu olmus diyebilecegin eserler cikarabiliyorsan picasso gibi sansli say kendini


edit: Kaynak

www.britannica.com

50,000 artworks
Picasso is thought to have made about 50,000 artworks during his lifetime, including paintings, drawings, prints, sculpture, and ceramics. From his extensive production there are many celebrated pieces.
  • idexo  (01.05.21 08:51:30 ~ 08:52:47) 
yaratıcı işlerle ilgili şöyle bir söz duymuştum, kesinlikle imzamı atarım.
Yaratıcı iş üretenler neyin güzel olduğunu değil, neyin çirkin olduğunu bilirler. Ve üretim sürecinde sürekli yeni denemeler yaparak gördükleri çirkinlikleri en aza indirmek için çalışırlar.

İlk çizdiğinde on çirkinlik bulursun, sonra bunu yediye indirirsin, sonra üçe, sonra bire. Çok şanslıysan belki sonunda tam olarak içine siner :)

Denemekten yorulma, denemekten keyif al,
  • michael_knight  (01.05.21 10:27:14) 
ben resim yapıyorum kendimde şunu fark ettim; oturup güzel bir resim yapayım dediğimde genelde hayal kırıklığı oluyor ama gerçekten içimden resim yapmak geldiyse ve kasmadan yaptıysam genelde sonuç çok güzel oluyor :) yani güzel bir şey çıkaracağım beklentisiyle başlamak köreltiyor yeteneği bence.


  • lesfeuxdartifice  (01.05.21 10:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.