[]

süs kaplumbağası

arkadaşım bana kutu içinde iki adet mini mini kaplumbağa hediye etti. elinde kaplumbağaların olduğu kutuyla 10 dakika kadar yürümüş. şimdi hayvanlar çok hareketsiz ve gözleri kapalı öyle duruyorlar kendi çaplarında. he zaten sakin kanlı hayvanlar tamam ama bu kadar sakin duruyor olmaları normal mi? yem attım burunlarının dibine kafalarını kaldırıp bakmadılar bile :s yoksa yolda izde gelirken sarsıntıdan korkup küsüp ölürler mi?

he bir de, eğer ölmezlerse bunların bakımı nasıl olur ki? hiç beslemedim bilmiyorum.. ve cinsiyetlerini nasıl anlarız? belki ikisi de erkek ondan kıpraşmıyorlar? olabilir mi?


 
Şimdi hemen gidip bir mineral alıyorsun petshoptan. Suya günde bir damla karıştırıyorsun. 1 haftada kendilerinden geçerler..Çok ufaklar daha.


  • Survivorman  (25.05.10 20:45:05) 
biyerden biyere taşınınca öyle oluyo onlar uyuyorlar ölü değiller korkmayın:) biraz zaman geçsin açılırlar hatta hiç yerlerinde durmayacaklar bile :)))


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (25.05.10 20:48:50) 
soğuk suda hareketsiz olmaları normal. bebek kaplumbağalar 26-28 derece su sıcaklığı ister. bebek kaplumbağalar petshoplarda kötü şartlarda bakılıyor bu yüzden bir süre travmayı atlatamayacak bu süre içinde yem yememesi ve hasta olması normal.

bakımı şöyle oluyor; şimdi gidip min 50l akvaryum, ısıtıcı, filtre ve sera,tetra gibi
kaliteli yem alıyorsun. sonra onlar huzurlu bir şekide büyüyor.

cinsiyet en az 8-10 cm olana kadar anlaşılmaz.

biraz daha fazla bilgi için; turtleturk.com hepsievcil.com
  • huleyn  (25.05.10 21:07:11) 
hayretler verici bir şey, hüleyn hariç herkes saçma saçma yorumlar yazmış. oldu canım bir mineral alıp suya damlatınca hayvan hemen ayağa kalkıyor. kabuk yumuşaması ile vitaminin de ilgisi alakası yoktur, kalsiyum gerekir kabuk için vitamin değil. kurtçuk denilen şey de gammarus'tur ve sadece gammarus ile beslenirse hayvanın kabuğu protein yükünden dolayı şöyle bir hal alır:

img24.imageshack.us
img404.imageshack.us
img146.imageshack.us

sürekli uyumaları da hayvanların doğal koşullarında olmadıkları için kış uykusuna yatma eğilimini gösterir ki yavru kaplumbağalar kış uykusundan kolay uyanamaz ve ölürler. benimkiler hamsterlardan da hareketliler uygun bir akvaryumda ve uygun koşullarda baktığım için, vakit olunca videoya çeker yollarım.

önce şu yazıyı bir okur musun?

(bkz: #15634460)

cinsiyet konusuda hüleyn'in dediği gibi en az 8-10 cm olana kadar anlaşılmaz. zaten o boya kadar gelmeden ölürler kabın içinde bakarsan.
  • tekosin  (26.05.10 11:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.