[]

Neden ev alırken tapu masraflarının hepsini alıcı ödüyor?

Kanun gereği bu masrafı alıcı ve satıcının birlikte ödemesi gerekiyormuş. Emlakçı bize hiç bu şekilde ev satmadığını söyledi her zaman alıcı ödüyormuş tamamını, gerçekten böyle mi? Sebebi nedir acaba bu durumun...




 
Sebebi ödüyor olmanız.
Ben mal satıyorum, şartlar bu, işine gelirse al
Aynı şekilde sen de mal alıyorsun, ödemem dersin, işine gelirse sat.

Sonuçta iş, Kimin ne kadar işine geldiğine bakıyor+başta zaten pazarlık yapıyorsun. Satıcı da eline geçecek paraya bakar
  • kisa  (01.05.21 00:20:23) 
Satıcı ödediğinde fiyata yedirilir, sonuçta sen ödemiş olursun.


  • atom karincanin torunu  (01.05.21 00:23:41) 
Önce siz ödeyip rücu etmek için satıcıya icra takibi yapabilirsiniz nihayetinde yasanın gösterdiği ücreti paylaşmanız gerekirken siz ödeme yapıyorsunuz yani diğer yan için de onun adına ödeme yapıyorsunuz bu da size kanunen rücu etme hakkı doğuruyor. Avukatınız bildirdi.


  • apocalipy  (01.05.21 00:45:56 ~ 00:47:12) 
ben de alırken ben ödedim. kanun saçma bir kere direkt satıcı ödemesi lazım ama "adam zaten mal satıyorum bir de para mı verecem" diyor. bu saçmalık stopaj'da da var. mülk sahibi ödemesi gerekirken kiracı stopaj ödüyor ülkede.


  • bisorumvargaliba  (01.05.21 00:48:52) 
Evet sebebi ödemeyi kabul ediyor olmanız. Atıyorum fiyat 100.000 ise adam aslında 101.500 istiyor, çünkü o ödeme aslında ona ait.


  • Kahir ekseriyet  (01.05.21 01:38:51) 
bu tip işlemler pazarlık konusudur. satıcı "elime temiz üçyüzbin geçsin gerisine karışmam der" çıkar işin içinden. bunun temel nedeni ise şudur; kimisinin elinde nakti vardır rayici düşük gösterir az vergi vermek için. kimisi de krediyle alır mecburen rayiç ederinden göstermek zorundadır. bu durumda ödenecek vergi ve masraflar değişir ve satıcı en başından dediğim gibi elime şu geçsin der.

şimdi bir işçiye gidip maaşını sorsanız; asgari 2825 alıyorum der. bir işverene gidip ne kadar maaş ödediğini sorsanız asgari 4205 lira der.
  • phonex  (01.05.21 03:08:50) 
Ben evimi elime 100k net gececek sekilde satmak istiyorum diyelim, istersen ev fiyati 102 diyeyim ve masrafi odeyim, istersen ev fiyati 100k diyelim 4unu de sen ode, herkesin cebinden cikan ayni, giren ayni. Boyle olunca hepsini alicinin odemesi daha pratik oluyor.


  • pofudukayi  (01.05.21 12:11:12) 
Ben ev sahibi ile bunu konuşmuştum. Şu fiyata düşersek bu harcı ben öderim gibi bir pazarlık yapmıştım.

Bu durumu dillendirirseniz pazarlık söz konusu olur. Baştan kabul ederseniz alıcı öder önkabulu oluyor. Velhasıl fiyat pazarlığı esnasında vergi harcını ödemeyi kabul ediyor gibi davranmadığım için bir miktar indirim aldım. Bu yol denenebilir.
  • baal  (01.05.21 12:28:09) 
Ev alırken bu konu bana da koymuştu baya. Zaten bir sürü borcun altına giriyorsun, kuruşu bile hesaplıyorsun, bir de böyle ilave ödemeler gelince iyice can sıkıcı oluyor.

Bu yüzdendir ki evi satarken tapu masraflarının bana düşen kısmını ben ödedim, adamlar da mutlu oldu. Hoş arkadaşların da dediği gibi bu alışverişteki hedeflerinizi yakalamanızla alakalı bir konu. O hedefleri yakalamışsanız bu gibi maliyetlere okey diyebiliyorsunuz, yoksa kimse bunu kabul etmek zorunda değil. Yasalarla alışkanlıklar farklı işliyor maalesef.
  • va  (01.05.21 13:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.