[]

bilgisayara kendim ssd takabilir miyim?

selam

8.5 yıllık 17.3" dizüstü bilgisayarıma videolara baka baka ssd takabilir miyim? yoksa hiç maceraya girmeyip insan gibi tamirciye mi gitsem? fakat tamircilerin çok ciddi bir çoğunluğunun orijinal parça hırsızı olduklarını öğrendim. içim çok gıcıklanıyor. napıcaz hocam böyle ya.


 
icindeki harddiski sokebiliyorsan, ayni zamanda takabilirsin de. zor bir islem degil. yalniz bazi laptop modellerinin ic dizaynindan dolayi sokme takma islemleri biraz cetrefilli oluyor ama imkansiz degil elbette.


  • do you remember me  (30.04.21 23:56:11) 
Youtube'dan marka model ssd diye aratın. Örneğin:
www.youtube.com
bir kaç video izleyip başarırım diyorsanız kendiniz değiştirin. Laptopların %90'nında bir kaç vida açılıp değişiyor. Ancak bazı modellerde klavye, anakart vb neredeyse her şey sökülüp ssd takılıyor. Bu tip bir model değilse sıkıntı yaşamazsınız.
  • faithless  (30.04.21 23:58:58) 
tamirciye kesin gitme. alırlar ramini hddni anlamazsın.

videolara baka baka yaparsın. acele etmeyeceğin, bol vaktinin olduğu bir günde sakin sakin halledersin. ortam iyi aydınlatılsın. bol bol resim çek. gerekirse de telefonu daya bir yere sen sökerken videosunu çek. atla deve değil. sonucunu yaz buraya:)

büdüt: pcyi açmışken termal macunları da bir yenilersin. senede 1 yapıyorum ben. iyi bakmak lazım teknolojik aletlere. iyice arttı fiyatlar.
  • hemsta  (01.05.21 00:10:24 ~ 00:11:18) 
@hemsta

Evet onu da yapmam lazım bilgisayar çok ısınıyor. Kardeşime ufak bişey aldıydık ordan otlanırım artık :)

@hepimiz

Bu kadar destek vereceğinizi düşünmemiştim, çok iyi geldi olumlu bakışınız ve desteğiniz, çok teşekkürler :)
  • 1bir1bir1  (01.05.21 00:13:28) 
bir çok bilgisayar modelinde bir kaç vida bir kapak ile hallolur. eğer onlardan birisi ise kendi değiştirebilirsin. statik elektriğe dikkat et.

komple açman gereken ve klayve vs. sökmen gereken bir modelse bulaşma derim. gereksiz sinir stres olursun .

ve bene en önemlisi 8.5 yıllık makineye ssd takmaya uğraşma. illa takacağım diyorsan da anakartın ssd'yi destekleyip-desteklemediğini araştır.

imza: 25 senedir bilgisayar söküp takan bir dost.
  • helenart  (01.05.21 03:56:56) 
kedin bile ssd takabilir bilgisayara güven kendine de kedine de o kadar basit.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.05.21 08:29:43) 
@helenart

Çok teşekkürler, HP Pavilion g7 nasıl bilirsin? Değer mi?
  • 1bir1bir1  (01.05.21 13:51:09) 
@helenart + laptopunuzun harddisk bağlantısının sata 2 mi 3 mü desteklediğini kontrol edin. Eğer 3 değilse hız pek fark etmiyor. 450/550 MB/s hızında çalışabilecek disk 250 MB/s hızında çalışıyor. Bir arkadaşımın 10 senelik laptopuna ssd taktık sata2 imiş. performans farkı yok gibi bir şey oldu, ayrıca üst kapağın sökülmesi gereken bir model olduğundan touchpad soketini kırdık toplarken. touchpad çalışmaz oldu. bereket mouse ile kullanan biriydi.


  • faithless  (02.05.21 16:17:40) 
@faithless'a katılmıyorum. bilgisayarımın tam açılması neredeyse 2 dakikayı buluyordu. sonra format attım yine 1,5 dakika falan oldu. ssd taktım 20 saniye sürüyor.

ayrıca internette nvme ve sata2 karşılaştırmaları var. bilgisayar başlatırken ya da program açarken maksimum 3-4 saniye fark ediyor. asıl fark dosya transferinde ki bu o kadar da lüzumlu bir şey değil bana göre.
  • bohr atom modeli  (02.05.21 16:21:39) 
Bilgisayarın bu tarz bilgilerini nasıl edineceğimi bilmiyorum arkadaşlar. İngiliş de olmadığı için maalesef tıkanıp kalıyorum. Cihazımın üzerinde hp pavilion g7'den başka hiçbir şey yazmıyor, etiket yok (sıfır satın almıştım ama kutusunu vs naptım Allah bilir) ve windows bilgisayarım'a sağ tıklayıp özelliklere bakınca da göremiyorum. Gayet sıradan bir ev kullanıcısıyım esasında, sadece acaba yapabilir miyim diye düşündüm, camiaya güvenim olmadığından...


  • 1bir1bir1  (02.05.21 17:26:59) 
hwinfo programı ile öğrenebilirsiniz sata 3 mü 2 mi ?

www.hwinfo.com

qph.fs.quoracdn.net

SATA 6G = SATA 3
SATA 3G = SATA 2
  • faithless  (03.05.21 15:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.