[]

kule tipi vantilatör kullanan var mı?

normal, ayaklı vantilatörümü kardeşime verdim. onlar biraz eski usul, biraz kaba göründüğünden farklı bir şey almak istiyorum.

şu arkasına soğuk buzlu su koyulanlar var mesela ama onların suyuyla haznesiyle uğraşmak istemem gibi geliyor. yine de bu sorudaki seçenekler arasında en iyisi olduğunu düşünen varsa söylesin lütfen. bir örneği şurada:
www.hepsiburada.com

taşınır klimalar var: hem çok pahalılar (2500'den başlıyor) hem de taşınır da olsalar götürdüğün yerden dışarı bir hava gideri olması gerekiyor. ve hepsinin motoru dâhili olduğu için aşırı gürültülü.

kule tipi klimalar var, şunun gibi mesela?
www.hepsiburada.com

buna benzer bir şey kullanan var mı? memnun musunuz?

ya da "bırak gerek yok, yarı fiyatına raks, ufo gibi iyi bir vantilatör al geç" mi dersiniz?

teşekkürler.

 
Eskiden kullanmıştım, ilk çıktığı zamanlar, çok memnun kalmıştım.


  • kisa  (30.04.21 23:53:25) 
normal pervaneliler kadar üflemiyor. tatlı tatlı essin istersen alınabilir.


  • vizivozo  (30.04.21 23:56:16) 
hiçbir şey klimanın yerini tutmaz hocam. eğer evin esmiyor ve nemli bir yerdeysen vantilatör bir yere kadar ferahlatır. kullanacağın odaya uygun en ucuz klima, bu tür cihazlara bin basar.


  • false pretension  (01.05.21 00:01:21) 
@false pretension:
doğru diyorsun da klima performansı beklentim yok zaten.
kiracıyım ve birkaç ay içinde, muhtemelen yazın ortasına denk gelecek bir tarihte taşınacağım.
o yüzden klimayı çok düşünmedim.
  • filteria  (01.05.21 00:07:28 ~ 00:08:21) 
annemlerde var ufo kule tipi vantilatör. işte sana denk gelirse üflediği rüzgar bi ferahlık yaratıyor. ama klima gibi değil tabii. su koyma işi falan bana çok kolpa geliyor, zaten sıcakta o su 5 dkda ısınacak uğraşılmaz.


  • roket adam  (01.05.21 00:10:58) 
fakirin tvl90s modeli var bende 4 sene falan kullandım. baya baya üflüyor, ayaklılar halt yemiş. dikeyleri de çok tecrübe etmiş biri olarak ayaklılar bir süre sonra kıtır kıtır diye ses çıkarıyor, ona oldum olası uyuzumdur.

su vs falan hikaye. vantilatör sana doğru üflüyorsa bir ferahlık verir, serinletmez ve nemi de üstüne yapıştırır.

ben klima aldım en son, kenarda duruyor vantilatör. camları açınca esiyorsa hiç alma, sineklik al o paraya daha iyi.
  • bisorumvargaliba  (01.05.21 00:56:30) 
@birsorumvargaliba
ona da çok gürültülü demişler mesela. gürültüsü nasıldı?

  • filteria  (01.05.21 01:02:28) 
Evet gurultulu cunku deli gibi ufurtuyor ortami. Ufo daha sessizdi ama daha az ruzgar yapiyordu. Size tavsiyem evkur gibi bi magazaya gidin deneyin sonra netten alirsiniz. Ben oyle yapmistim.


  • bisorumvargaliba  (01.05.21 01:09:44) 
ben de öyle yapacağım aslında ama malum sebepler işte. :/


  • filteria  (01.05.21 01:14:18) 
şimdi baktım bahsettiğiniz rowenta 40 watt gücüne sahip fakat fakir 90 watt. iki katından fazla güçlü motora sahip. bu gibi kriterleri karşılaştırın alırken.


  • bisorumvargaliba  (01.05.21 01:21:04) 
O buz koyulanlar falan pek işe yaramıyor. Benim yatalak dedemin odasında vardı vantilatör kendisini çarpmasın diye. Sana müthiş tavsiyeyi veriyorum: sanayi tipi vantilatör al.


  • vatanperver  (01.05.21 01:53:47) 
fakir tvl s90 aldım.

genel yorumlara eklenecek çok bir şey yok.
çok iyi üflüyor ama biraz gürültülü.
ilk kademesi yine okey ama iki ve üçüncüde rahatsız edici olabilir.

bir de şöyle bir sorun var: 20-23 derece bir sıcaklıkta tatlı tatlı, ancak hissedilir derecede essin istesem öyle bir seçeneğim yok çünkü ilk kademesi bile normal vantilatörde 2'ye denk gelecek bir güçte.

bence birinci kademe daha yumuşak ve daha sessiz olmalı, şimdi bir olan da ikinci kademe olmalıydı yani.

bunun haricinde gayet iyi. 20 günü geçti kullanıyorum.
  • filteria  (26.05.21 16:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.