[]

imdb letterboxd Criticker hangisini kullanıyorsunuz yoksa hepsini mi?

ben trakt.tv ve imdb.

arada yorum yazarsam 2sine kopyalıyorum. herkesin letterboxd var diye onu da açayım mı diyorum da trakt ve imdb eskiden beri olduğum için bırakamıyorum.

amacım, ne seyretmişim ne yorumyazmışım hangi tür film dizi vs arşivlemek ve yaszdığım yorumlar. O film nasıl etkilemiş ne hissettirmiş. like gelsin kaygım yok yani. bir de ingilizce yazdığım için ing katkı sağlıyor.

aslında seyrettiğim filmlere yorum yaparken yorum okumak ve soru sormak. eskiden imdbde soruluyordu. cevaplar da geliyordu. Bu tarz bir platform yok gibi artık. redditte var.

tavsiye almak için bu uygulamalara girmek istemem açıkçası. zaten seyredilecek listemde onlarca film dizi var.

sizde durum? daha çok yeni bölüm çıkacak dizilerin bildirimlerini takip etmek için filan mı mesela

 
sadece criticker.
"ufuk açma" konusunda imdb'den bile etkili olduğunu düşünüyorum.
çok faydasını gördüm.

letterbox'a birkaç kez bakındım. arayüzü çok çocuksu, gereksiz atraksiyonlu geldi.
dizici tayfaya hitap ediyor daha çok sanki. sarmadı beni.
  • filteria  (30.04.21 20:10:47) 
Letterboxd kullanıyorum yeni yeni başladım ama sürekli Marvel şeyleri düşüyor anasayfaya. Daha iyisi varsa ben de ona geçeyim. Falcon malcon biktirdi biraz


  • westblack  (30.04.21 20:36:18) 
Letterboxd devamlı kullanıyorum.

Imdb de vardı da senelerdir girmedim.
  • Avery  (30.04.21 20:56:53 ~ 20:57:53) 
Letterboxd kullanıyorum ama kullanıcılarından nefret ediyorum. Hepsi özenti, burnu havada tipler. Hiç gelme buraya. Tasarımı iyi sadece.


  • ryhmer  (30.04.21 21:05:08) 
5 gün geçmiş ama sevdiğim bir konu cevaplayayım o yüzden. hepsinin kullanım amaçları farklı esasında. imdb filmler hakkında en detaylı bilgiyi alabileceğiniz yegane sitedir. film araştırırken mutlaka bakılır yazmakla bitmez çok geniş bir kullanım alanı vardır watchlist sistemini daha pratik bulduğum için imdb watchlistini kullanıyorum.

letterboxd filmlerin sosyal medyasıdır. insanlarla takipleşebilirsin ve takip ettiğin insanların izlediği filmleri verdiği puanları vs. görürsün. diary sistemi vardır ki ben çok seviyorum her yıl ne kadar film izlediğime bakmama yarıyor veya bazen bir olayı o gün izlediğim filmle birlikte hatırlıyorum açıp bakıyorum hangi gün izlemiştim diye böylelikle gerçek manada bir günlük gibi de iş görüyor. arayüz estetiği, keyfince listeler yapabilmen (imdb'de de yaparsın tabi ama burada daha şık ve pratik bence) ve filmi oylamadan izlediklerine ekleyebilmen (diğer sitelerde yok bu maalesef) diğer güzel özellikleri.

criticker ise daha detaylı puan verme keyfini sağlıyor, 0-100 arası istediğin sayıyı verebiliyosun. verdiğin puanları diğer kullanıcıların senle ortak filmlerine verdiği puanlarla kıyaslayıp o kullanıcının zevklerinin sana yakınlığını anlatan TCI adlı bir not veriyor bu güzel olay. bazen iyi sonuç vermiyor detaylı bakınca o kişiye ama arada kafa dengi birileri de bulabiliyosun. yine verdiğin puanlara göre izlemediğin filmler için senin tahmini puanını oluşturması ve buna göre sana önerilerde bulunması güzel özelliği. bir de letterboxd'a göre çok daha iyi izlediğim filmleri filtreleme seçenekleri mevcut bu da benim işime yarıyor. kötü tarafı (ama kullanıma göre iyi de olabilir) burada takip ettiğin birisi senin kendisini takip ettiğinden haberdar olmuyor, tek taraflı yani.

özetle imdb zaten farklı kategoride ama letterboxd ve criticker da birbirini tamamlayan özelliklere sahip ben 3'ünden de vazgeçmem yeni bir şey çıkmadığı sürece.
  • semaforo de medianoche  (04.05.21 00:24:10) 
trakt.tv ve letterboxd kullanıyorum. letterboxd'ı kullanmanızı tavsiye ederim, herkes burda artık. twitter gibi sosyal medya hesaplarınızı bağlayarak tanıdıkları bulup takipleşebilirsiniz.


  • beatbox yapan metalci  (06.05.21 23:43:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.