[]

tekne satın almak ve kiralamak nasıl fikir?

selamlar

internette okuduklarıma göre ev satın alıp kiraya vermekten birkaç kat daha fazla iyi bir yatırım olduğunu anladım. reelde bunu yapan, bilgisi olan var mıdır


 
alacaksanız da, düz bir insan olarak kimlere kiralayacaksınız? hadi birisini buldunuz, bilmem kaç ay kiraladı. ee sonra? siz kendi kendinize bir ev alıp kolayca kiraya verebilirsiniz ama bu öyle bir iş değil. zaten bunun için kurulmuş firmalar var. yani dediğim gibi birilerini bulursunuz belki ama devamlılığı çok zor.


  • candide  (30.04.21 19:14:02) 
Kanka @candide haklı. Üzerine eklenecek çok birsey yok da. Bunun marina kirası var kaptanı var şartı zurtu var. Bilmediğin işlere girme.


  • allah yazdiysa bozsun  (30.04.21 19:17:35) 
Bunu yapan şirketler var, kiralamak ile kendin uğraşmıyorsun

Tekneyi alıp şirkete teslim ediyorsun, kendi kullanacağın tarihleri de söylüyorsun o aralıkta talep olursa kiralamıyorlar
  • freebird5406_2  (30.04.21 19:29:01) 
o işler öyle değil. kağıt üzerinde çok mantıklı görünebilir. zira şu an iyi bi yelkenlinin haftalık kirası ortalama 4500 euro + kaptan parası.
5 ay kiraya versen kabaca aylık 23 bin euro o da totalde 115 bin euro yapıyor.
Teknenin fiyatı da 3,5 milyon desek bu hesap 4 sezonda kendisini amorti ediyor.
Ancaaaak kışın bu tarz tekneler çekek yerlerine alınır, bakımı yapılır, eksiği gediği giderilir ve çekek yerine kaldığı süre boyunca para ödersiniz. teknedeki her masraf euro yladır. O yüzden astarı yüzünden pahalıya gelir. 5 ay her hafta kiralayamazsınız da. Charter firmalarına verirseniz teknenizin ağzına sıçarlar, güvenilmez.
o yüzden bu iş kağıt üzerinde göründüğünden çok çetrefilli, masraflı ve sinir stres yapan işler.
yatırım amacıyla alırsanız üzer, ama ben alırım 1-2 ay yazın kendim keyif yaparım 3-4 hafta da kiralarım en azından masrafını çıkartır diye düşünürseniz alınabilir.
ve tabi “tekneyi bi alırken bi de satarken sevinirsin” klişesi boşuna çıkmadı.
  • rentts  (30.04.21 19:31:03 ~ 19:34:13) 
bir networkün zaten hali hazırda verebileceğin insanlar var ise ve bu insanlar teknenin masrafını ve senin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa mantıklı

yoksa çok zor
  • duyurukullanıcısı  (30.04.21 19:35:47) 
bunlar tek ev alacak parasi olan adamlarin yapabilecegi simarikliklar degil. 15-20 tane saglam mulkun vardir, bir de tekne isine girelim dersin baska. Ama atacak tek kursunun varsa ve gidip tekne alirsan, o tekneyle beraber batarsin.


  • cooperr  (30.04.21 19:54:10 ~ 19:54:30) 
Fenerbahce kalamista 9 metrelik yelkenlimiz var.
*En buyuk gider kalemi marina kirasi.
*Bakim onarimi basit islemleri kendimiz yapiyoruz. (zehirli boya, yelken bakimi, halat degisimi, vb)
Eger bu isleri baskasina yaptirirsan en az 3 kat daha fazla para odersin, odedik.

Biz gecen yaz teknenin boyasi ve kizaga cekilmesi gibi masraflara totalde 2500 TL odedik. 5 gun karada kaldi.

Karada dururken salmasinda sorun cikti. 40.000 TL masraf olustu. 1000 TL'lik kaskomuz tum masraflari karsiladi.Yaz basina denk geldi. Sezonu kacirdik.

Bakim onarim isi surerken marina kirasini yenilememiz gerekiyordu. Karada kalmasi marinada kalmasindan daha ucuz oldugu icin tekne hala karada beklemekte.

Bu isleri yapabilmek icin deniz gecmisiniz mutlaka olmali. Bizim en buyuk avantajimiz babamin 30 yillik denizci olmasi.

Sonuc olarak gorundugu gibi kolay degil. Soylendigi kadar da pahali degil.
  • kaiserr76  (30.04.21 21:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.