[]

gerzek bir excel sorusu

web üzerindeki bir sayfadan bir tablo kopyalayıp excel'e yapıştırmam gerekiyor. kopyalayıp yapıştırınce hücreler tam oturuyor sorun o değil, sorun tablodaki sayılar.

bu tabloda birtakım ondalıklı sayılar var. ama kopyaladığım yer, ondalık ayracı olarak nokta kullanmış, oysa biz türk versiyonunda virgül kullanıyoruz, bundan da memnunum. ama tablodaki bazı sayılar, örneğin 7.66 yapıştırınca Tem.66 diye tarihe dönüşüyor. excel o sayıyı 1966 yılının temmuz ayı zannedip tarih formatına dönüştürüyor. metin yap, sayı yap falan diyince de bu tarihin sayı karşılığı olan 24259 yapıyor.

nasıl yaparım da yapıştırdığında 7.66 diye yapıştırsın? sonra noktaları virgüle çevirmek kolay.

 
sayı yap diyince 7.66 olarak görünmesi lazım. o hücredeyken ctrl+c yapıp diğer hücrelere özel yapıştır-biçimleri yapıştır'dan sonra istediğin işe yarar.


  • IncredibleMau  (30.04.21 09:39:15) 
öncelikle tabloyu yapıştıracağınız hücreleri seçip metin olarak ayarlayın. sonrasında "bul değiştir" menüsünden tüm noktaları virgüle çevirin. sonra gerekirse tekrar tüm hücreleri sayıya çevirin.

@gabe h coud'un anlatmak istediği bu olması lazım ama neden "text to column" işine girmiş, anlamadım.
  • co2s2  (30.04.21 10:40:23) 
co2s2 +1

yapıştırmadan önce ilgili sayıların geleceği hücreleri seçip formatını Metin olarak değiştirirsen yapıştırdığında olduğu gibi görünür ama matematiksel işlem yapamazsın metin olduğu için. Bul ve Değiştirden noktaları virgül yapınca otomatik olarak sayıya döner.

Diğer bir seçenek önce Word'e yapıştırıp noktaları virgül yaptıktan sonra Excel'e yapıştırmak.
  • himmet dayi  (30.04.21 11:49:10 ~ 11:49:40) 
@gabe h coud

text to column dediğin işlem bir metni sütunlara ayırır. buradaki problem o değil. zaten tabloyu excel'e yapıştırdığında hücreler tam oturuyormuş. Sorun 7.66 gibi 'ondalık' olarak belirtilen sayının Excel'de tarihe dönüşmesi. Çünkü Excel için doğru yazım 7,66 (nokta yerine virgül var). Bunu da yapıştırılacak hücrenin biçimini metin yaparak düzeltebilirsin. Text to Column başka bir işlem. Zaten sütunlara ayrılmış bir tabloyu tekrar nasıl sütunlara ayıracaksın?
  • himmet dayi  (30.04.21 14:18:12 ~ 14:18:32) 
Şimdi ilk olarak veri yapıştırıldığında direkt tarihe çeviriyor Excel bunu. Yani yapıştırdıktan sonra "text to columns" yapsan bile o bir kere tarih olduktan sonra tekrar 7.66 değerine dönmez. Bunu bir kenara koyalım.

İkinci olarak text to column'da son aşamada 'Text' seçip Finish demek ile biçim menüsünden Text'i seçmek arasında sonuç olarak hiçbir fark yok. Yani ikisi de arzu edilen hücrelerin biçimini metin yapıyor. O yüzden en güvenilir yolu değildir. Binaenaleyh en kolay yolu hiç değildir. Senin tarif ettiğin şey sol kulağı sağ elle tutmaya benziyor.
  • himmet dayi  (30.04.21 16:18:36) 
@gabe h coud

Yanılıyorsun. Bir kere yapıştırmadan önce boş hücreyi seçip Text to Columns dersen Excel sana şu uyarıyı verir: i.ibb.co

Veriyi yapıştırmadan önce text to columns yapılamaz zaten. Yapıştırdıktan sonra da yapsan da tarih olarak kalır. O yüzden yapılması gereken yöntem yapıştırmadan önce ilgili hücreleri seçip biçim menüsünden Text'i seçmek, akabinde kopyalanan veriyi 'Hedef biçimi koruyacak şekilde' yapıştırmak. Normal Ctrl + V yapılırsa kaynak biçimini de getirir. Bu yüzden yapıştırırken sağ tıklayıp 'Match Destination Formatting (M)' seçeneği tıklanmalı.
  • himmet dayi  (30.04.21 16:33:39 ~ 16:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.