[]

Covid ve ales (sınava girmesem mi)

Merhaba, ales puanımın geçerliliği bitti, doktora yapıyorum ve bu arada arş gör ilanlarını takip ediyorum. Alanımda çok nadir açılıyor ama yılda 4-5 ilan çıkar yine de diye düşünüyorum ve genel olarak şansım fazla başvurularda, puanlarım çok yüksek.

Sorun şu ki covidden de deli gibi korkuyorum. Bulaşma ihtimali %5 falan olsa mesela asla girmem, ama %1se o riski alabilirim belki. Sınava girmezsem ekime kadar bir daha başvuru yapamam, ama sağlığım daha önemli tabi.

Çok kararsız kaldım, siz olsanız ne yapardınız? Sınavda herkes maskeli olsa dahi bulaşma ihtimali yüksek midir? O kadar emin değilim ki buradaki sonuca göre karar vericem artık :(

 
Girerdim tabii ki. Sınav ücretleri zaten olmuş kaç yüz TL. Sınav ücreti boşa gitmesin diye gerekirse iki maskeyle girerdim. ÖSYM'yi bedavadan zengin etmeye niyetim yok.

Bir de geçen yıl da bu yılın aynısı olduğu için 2020 KPSS'ye girmiştim. Bir şey olmadı.
  • dissendium  (29.04.21 23:28:53) 
şu çift taraflı koruyan, bir tık daha pahalı maskelerden alır girerdim ben. n90 sanırım.

covid hastalarıyla çalışıyor sağlık çalışanları aynı maskelerle sonuçta.
  • brakgn  (30.04.21 00:11:15) 
YKS sınavına girdim ben. Sınav sürecinde maskemi takmadım. Gözetmenler sürekli taktı ama öğrenciler olarak genelde takmamıştık. Bulaşmadı bana.

Sınıflar sürekli havalandırıldı. ÖSYM'nin verdiği mendil rezalet kokuyordu o yüzden kullanamadım ama kullanılır yine. Risk grubunda değilseniz ya da risk grubunda yer alan insanlarla aynı evde yaşamıyorsanız bence çok endişelenecek bir şey yok. YKS sınavından sonraki 3 haftalık süreci takip ettim sınavdan sonra vakalarda artış olmadı mesela. Ki üniversite sınavına insanlar yanında birileriyle geliyor. Ales sınavında hem bekleme yerlerinde hem sınavda daha az kişi olur belki.

Girme kararı alırsanız başarılar diliyorum. :)
  • black holes in the sky  (30.04.21 00:25:28) 
Evde yaşlı biri yoksa sınava girin bence, yazık etmeyin.


  • istambul  (30.04.21 00:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.