[]

böbrek taşıyla alakalı

şimdi benim olayım biraz farklı ve hala daha durumu netleştirebilmiş değilim.

geçen hafta bu youtu.be hareketi yaparken sol kaburgamın orada birden bir acı hissettim, o anlık geçer dedim ancak diğer hareketlere geçip yapmaya çalıştığımda acıyı iyice hissetmeye başladım, kollarımı yukarıya doğru bile geremedim, vücudumu esnetmeye çalıştığımda da acıyordu. gece de sol tarafıma pek dönemiyordum ağrı yapıyordu, pek uyutmadı zaten ve sabah acile gittim, röntgen temiz çıktı, kemiklerde bir şey yok, kas zedelenmesidir dedi doktor. ağrı kesici-kas gevşetici hap ve krem verdi. 4-5 gündür kullanıyorum fakat hiçbir işe yaramıyordu, dün işten izin aldım, biraz daha fazla hareket etmem gereken bir gündü. arabaya binerken, gülerken bile acıyordu sol tarafım. dün akşam eve geldikten sonra baya beni kıvrandırmaya başladı, eğiliyorum, derin nefes veriyorum iyice hissettiriyor kendini. hayır günden güne azalması gereken kas zedelenmesi tam tersi böyle artar mı? dayanamadım araştırma hastanesi aciline gittim. tomografi çekildi, doktor ağrıyan yeri sordu, dokundu ama kemiklerde direkt temas edince bir ağrı olmuyor. elim açık avcumla tam kaburganın bittiği kısma baskı uygulayınca çok acıyor. neyse daha sonra bir de iğne yedim ve tomografi sonucunda sol böbrekte milimetrik taş görülmüş.

ben şu an öksürdüğümde, zıpladığımda ya da belimi döndürmeye çalıştığımda bu acıyı bariz şekilde hissediyorum. kafamın karıştığı nokta: bu taş vardı da o hareketi yaparken yerinden falan mı oynadı, yani egzersiz mi taşı tetikledi? yoksa bu küçücük taş tamamen tesadüfi görüldü ve kas zedelenmesinin acısı mı bu? işin içinden tam olarak çıkamadım, bu konuya yorum getirebilenler bana fikir verirse çok memnun olurum.

 
2-3 kere tas dusurdum. Benimkiler genelde sogukta kalinca agri yapmaya basladilar. Sonrasinda da sol tarafa belimin ustune esneyince hissetmeler vs basliyordu.

Dusurene kadar ki surec herkesin farkli. Kimisi hemen atiyor tasi, kimisi benim gibi acillik oluyor.
  • brkylmz  (29.04.21 20:21:39) 
Hocam şu anda taş düşürmekteyim. Böbrek taşı ağrısı eğer böbrekten çıkıp kanalı anlıkta olsa tıkıyorsa ani iğne batması şeklinde oluyor. eğer kanaldan aşağıya doğru inmeye başlarsa ve kısmi tıkanmalar yaparsa sürekli bir ağrı oluyor. Ama sizin tomografinizde böbreğin içinde milimetrik taşlar gözüktüğüne göre kanalı tıkama gibi bi durum yok. Böbreğin içinde duran taş ağrı yapmaz. Taş düşürmediğiniz için yatın kalkın dua edin başka da bir şey demiyorum. O milimetrik taşın büyümeden vücudunuzu terketmesi için bol bol su için.


  • savekong  (29.04.21 21:33:54) 
10 yıldır taş düşüren bir birey olarak, taş senin böbreklerinde varmış yerinden oynamış ve ağrı yapmıştır.
Küçük dediyse doktor max 6mm dir ve rahatça düşebilir. O süreçte güzelce kıvrandıracak ama suyu çok arttırmanız lazım ve ağrı şiddetli olduğunda hiç evde çekmeyin acile gidip serum vurdurun ya da iğne yaptırın.

  • seindfeld  (29.04.21 21:37:45) 
@seindfeld hocam peki egzersiz olayını nasıl yorumlarsınız? tam hareketi yaparken acının gelmesi, 4-5 gün sonra acının daha da artması. videoyu izlerseniz zaten kaburga tarafını içe doğru eziyordum ben de o harekette, olanlar tam o sırada oldu.

@savekong hocam siz o zaman benim ağrının taşla hiçbir alakası olmadığını, tamamen kaburganın ordaki kas zedelenmesi olduğunu falan mı söylüyorsunuz?
  • lazylibra  (30.04.21 00:37:22) 
evet çünkü dediğim gibi tomografide kanala düşmüş ya da tıkamış bi taş görmemişler ki öyle olsa taş ağrısı derdi ve buna göre tedavi uygulardı doktor. Sizin taşınız böbreğin içinde. demek ki ağrının kaynağı böbrek değil.


  • savekong  (30.04.21 09:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.