[]

aşı yoksa neden kapandık?

tartışma veya polemik amaçlı sormuyorum
kapanmanın mantığı bu değil mi? kapanma+aşılama sonra kontrollü açılma vs
yani 18 gün neyee göre belirlendi? sırf nasılsa ramazan herkeste bi rehavet var, otrusunlar işte evde diye mi? 20 gün sonra ne değişecek?

bu süreçte yayılım ivmesi(vaka sayısı demiyorum) düşer ama kapanma bitince yine eskiye döner bulaştırma hızı. eee?

 
Bence virüs daha çok yayılacak. En çok istanbulda. Şimdi diğer şehirlerde devakalar artacak (bence)


  • indifferent  (29.04.21 13:08:55) 
Yaza hazirlik. Turist gelsin. Ramazan zaten ekonominin en yavas oldugu donem bence guze secim(onlar acisinsan tabii bizim icin degil)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.04.21 13:09:02) 
Türkiye'de döviz sorunu var. En büyük döviz girdisi de turizm. Turizm için vaka sayılarının düşük olması elzem. Halkı bu kadar kandıracaklarına bari çıkıp açık açık durum budur, bütün aşıyı akdeniz bölgesine yapacağız deselerdi de milletin rahatını bozmasalardı.


  • biravekahve  (29.04.21 13:11:09) 
aşı maşı sence umurlarında mı? bizimkilerin kapanmada tek mantığı var; para.

baktılar vaka sayıları sebebiyle rusya uçuşları engelleyecek hemen kapanıp vaka sayılarını azaltmaya çalışıyorlar. çünkü rusya engellerse bu da domino taşı gibi diğer turistleri de etkileyecek. bu da ülkeye dövizin girmemesi demek. hem ramazan ayı hem de mayıs ayında olacağından kapandılar. haziran, temmuz ve sonrası daha önemli çünkü turizm için. sağlık ile ilgili yaptıkları her açıklama yalan. çünkü umurlarında değil.
  • amandil  (29.04.21 13:21:27) 
ya tamam para, truizm de onu söylüyorum zaten. vakalar böyle düşemezki?


  • jimjim  (29.04.21 13:33:30) 
vakalar boyle duser.


  • baldur2  (29.04.21 13:43:26) 
iste... sozde kapandik.. zaten nerdeyse her evden bi kisi disarda calismak zorunda bu tam kapanmada. onlar gelip, yasak diye eve dolusan aile uyeleri, akraba vs'ye iyice yayacak. ne vaka ne olum sayisi azalacak. ama sozde kapandik..


  • e mice  (29.04.21 13:45:48) 
neden kapandık soruna zaten yeterince cevap vermişler.

ama böyle vaka sayısı düşer. ister istemez düşecek. ne zamanki hafta sonunu serbest bıraktılar o zaman vaka sayıları uçtu. şu anki vaka sayısına bak bir de 17 gün sonrasına. net düşecek.
  • ilgeru  (29.04.21 13:46:38) 
Erdoğan açık açık turizm amaçlı diye söyledi.

Sayılar düşmezse, düşürürler. Sayıları Manipüle etmekte ustalar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (29.04.21 13:48:06) 
sayılar düşecek yazın komple açılacağız (turizm) diyordum ben fakat herkes bir yerlere gitmeye çalışıyor, aşırı muafiyet var aslında kapanma bile değil gibi.

O yüzden gerçekte vakalar artacak ama test sayısını azaltarak düşürecekler diyorum ben. Yazık oldu kapanma bile işe yaramayacak. Tabii bolca aşıyla girseydik bu kapanmaya, bağışık da çıkabilirdik o hiç olmuyor ama.
  • nhk ni youkosu  (29.04.21 13:52:54) 
Belki hastanelere yuklenilmesin diyedir


  • abuzer  (29.04.21 14:01:38) 
@baldur2, her yer tıklım tıklım nasıl düşecek? Gerçekten 18 gün sonra nasıl düşecek merak ediyorum.


  • gelmeistemem  (29.04.21 14:10:50) 
tam kapanma hiçbir işe yaramayacak. kapanma bitince vaka sayılarını düşük gösterecekler, ölü sayısı 20'lere falan düşürülecek. yaz böyle geçecek. en süper biziz, dünyaya posta koyduk falan. sonra ekimde tekrar başa dönecek her şey.


  • nothing in my way  (29.04.21 14:21:01) 
dostlar alisveriste gorsun diye. yine koca kis hicbir sey yapmayip turizm sezonu geldiginde tutustu bir yerleri. onlarca ulke turkiye'yi kara listeye aldi. bakin biz de onlem aldik diyecekler akillari sira. -_-


  • in vino veritas  (29.04.21 16:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.