[]

diş fırçası tavsiyesi

sellaaam!

marketteki en ucuz diş fırçasını kullandım bugüne kadar hep. diş ipi, gargara vs kullanmıyorum. dişlerim genelde iyi durumda. sadece fazla beyaz olmadığını düşünüyorum. o yüzden elektrikli diş fırçası mı alsam dedim.

dersimi çalışıp duyuruda aramaya inandım :) elektrikli diş fırçasını çok övenler var, hiç tavsiye etmeyenler ve manuelin daha iyi olduğunu söyleyenler var. bunların arasında da curoprax ve tepe markalarını övenler çoğunlukta. arada kaldım.

sizler hangi diş fırçasını kullanıyorsunuz? memnun musunuz?
elektrikli alayım mı? hangi modeli önerirsiniz?
manuel derseniz, bu curoprax ve tepe niye böyle iyi? marketteki en ucuz diş fırçasına göre ne avantajları var?

dişlerim ve ben teşekkür eder, iyi günler dileriz.

 
A101 bim de satılan 1 liralık çocuk diş fırçalarından kullanıyorum çünkü fırça kıllarının olduğu kısım küçük arkalara kadar rahatça fırçalayabiliyorum, fırçanın sapında zürafa, fil vs var

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • freebird5406_2  (29.04.21 13:04:24 ~ 13:09:03) 
hem manuel hem şarjlı kullanıyorum.

şarjlıda sonik fırçalar da iyi fakat bence türkiye için çok pahalı. philips'in var. o yüzden oral-b/braun tercih edebilirsiniz. alacağınız modelde basınç sensörü olsun, gerisi detay. sensitive başlık kullanın başlık olarak da.

fırça tipinden ziyade fırçalama tekniği de önemli. şarjlı ya da manuel olması tek başına yeterli değil. doğru teknikle ikisi de uygun.

o iki marka iyi evet ama şart değil. neden o markalar öne çıkıyor derseniz, marketing de etkili. kişi influencer takip eden bir kişidir, ağzından ne çıkarsa yapıyordur. gider onu yapar. ülkemizde de milyonlar böyle.

neyse ki curaprox da tepe de iyi markalar. yoksa gidip aktif karbonlu, bambulu bilmem neli tercih eden çok insan da var. (aktif karbon macunda anlamsız, fırçada anlamlı)

en ucuz fırçanın kıl sayısı az ve kıl sertliği çok. bu da diş eti çekilmesi ve mine aşınmasına sebep oluyor.

yumuşak ve orta sertlikte kılları olan fırça tercih etmek gerekiyor.
  • bir ileti paylastim  (29.04.21 13:06:46) 
A101'de 6 liraya bir diş fırçası aldım geçen gün. Bugüne kadar kullandığım en iyi fırça. Diş etlerine masaj yaptığı yazıyor ambalajında, masaj denir mi bilmiyorum ama yumuşakça sürtünen çıkıntılar var, epey beğendim ben. Tarih işaretlemeli kapakla beraber satılıyor.

Elektrikli kullanmayı düşündüm ama araştırdıktan sonra hem tembellik etmiş olmamak hem de şarj başlığı bulmakla uğraşmamak için vazgeçtim. Bazı kişilerde diş eti çekmesi de yapıyormuş.
  • ryhmer  (29.04.21 13:46:44) 
şarjlı diş fırçası iyi. benimki eskidi. dişe fazla baskı yaptığın zaman seni ışığıyla ikaz edenlerden alacağım. bir de şarjlının bir avantajı da fırçalama süresi dolduğu zaman da seni uyarması.


  • silver apple  (29.04.21 14:11:29) 
Curaprax kullandım, yerine Prokudent denedim, memnunum. Hatta bugün gidip ikinci fırçamı aldım Rosmann’dan. Yumuşak fırça kullanıyorum, deneyimim bunun göre.
Ama alengirli fırçaları çok mantıklı bulmuyorum, hani böyle şekil şukul olanları diyorum.

Şarjlı fırça bilgim yok.
  • epitaf  (29.04.21 21:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.