[]

Uk'de yasam hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Gitme firsati sunsalar gider misiniz? Biz turkler icin sunlar iyi sunlar kotu diyebileceginiz neler var?




 
Gitmemenin alternatifi orta doğu çukurunda kalmak mı? Herıld yani giderim!
İngiltere ne havası ne suyu ile beni cezbediyor ama buradan her türlü iyidir yahu.

  • Jux  (29.04.21 00:19:47) 
Türkiye'de kuralcı olduğun için hakkın yeniyorsa(uyanıklar tarafından), soğuk* mesafeli biriysen akdeniz sıcaklığı denen şey pek de hoşuna gitmiyorsa, koş git. Ben bir yıl yaşadım orada kendimi "evde" hissettim, Türkiye'de yılladır dış kapının mandalı gibi hissediyorum. İmkanım olsa anında giderim. Şu an Kanada için uğraşıyorum ama esas/nihai hedefim İngiltere.

Fakat mesela İngiliz olup "çok geleneksel ve sıkıcı yea" diyen ve Almanya(Berlin)'de yaşamaya giden biriyle tanışmıştım. Ama Alman arkadaşım da İngiltere'de çalışıyor yaşıyor şu an :D Herkes karakterine göre ülke seçsin işte ne güzel.

*edit: hemen bi düzeltme yapayım, ben soğukluğu iyi anlamda dedim. Hani bizim ülke insanında kişisel sınırları tanımama her şeye burnunu sokma vb. şeyler vardır ya, o yok. Güzel. Kibarlık olarak da bence de çok iyiler. Ama brakgn'ın dediği farklı bi bakış açısı işte, çoğu insan Türkiye'deki insanlara sıcak, oradakine soğuk diyor o açıdan dedim. Bazı insanlar çevresindeki herkesle her şeyini paylaşıp sonra kavga etmek istiyor sanırım, mesela Kanada için "iş çıkışı iş arkadaşlarıyla bişey yapamıyoruz herkes kendi hayatına dönüyor yea" diyen Türk gördüm. Herkesin beklentisi farklı.
  • nhk ni youkosu  (29.04.21 00:28:02 ~ 01:11:17) 
giderim, gideceğim de aksilik çıkmazsa bu yıl içerisinde. ek olarak hollanda, almanya ve diğer ab ülkelerinde de yaşama şansım var ama özellikle ingiltere'ye gidip orada denemek istiyorum.

kendi adıma artıları :

- türk gurbetçi profili bence çok iyi. 2018 seçimlerinde genel olarak kıta avrupası ve uk'ye bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. fark izmir - konya kadar devasa.

- dil ingilizce. bu en büyük sebebim, b2 seviyesinde ingilizcem var 1 sene içerisinde akıcı hale getirebilirim diye düşünüyorum.

- türkler için çok çok iyi türk restaurantları ve marketler var ( londra için ) . bir ürünü arayıp bulamama gibi bir durumun olmaz yani. hollanda'da mesela o kadar iyi türk restaurantları yok benim bildiğim. ( diğer ülkeleri pek bilmiyorum )

- ingilizler türklere karşı ön yargılı veya soğuk değil, ırkçılık çok az. ingiltere biraz da abd'nin avrupadaki versiyonu gibi, her milletten insan iç içe yaşıyor.

eksi olarak da ekonomisi brexit'den dolayı zayıflıyor, ama brexit öncesi de durum pek iyi değildi. almanya, hollanda gibi ülkelerde yaşam standardı daha yüksek ve ev almak sanki bir tık daha kolay gibi özellikle almanya için.

soldan akan trafik ve her şeyin bize göre ters olması da bana göre bir eksi. tüm birimler vs.

ama genel olarak londra'ya bayıldığım ve genel olarak ingiltere'yi sevdiğim için tercihim ingiltere olacak benim.
  • garavel  (29.04.21 00:34:45 ~ 01:17:35) 
üstteki arkadaşın dediği soğukluğa hiç katılmıyorum. inanılmaz kibar, yardımcı ve sıcak insanlar. ben türkiye'de öyle bir yakınlık, arkadaş canlısı yaklaşım hissetmedim.

avrupa kadar kuralcı da değiller. kimse bomboş yolda karşıdan karşıya geçmek için yayalara yeşil yanmasını beklemiyor mesela.

mutfak diye bir kültürleri yok. ama her mutfağın en iyi örnekleri var. türk her yerde olduğu gibi uk'de de çok ancak almanya gibi bariz bir çeteleşme içinde değiller. o yüzden özel bir nefret yok.

havasına alışmanız biraz zaman alabilir. onun dışında batıda yerleşilebilecek en ideal ülke olduğunu düşünüyorum.
  • brakgn  (29.04.21 00:41:49) 
Alternatif neresi? Orta Dogu mu? Kosa kosa giderim.


  • howfaristhesky  (29.04.21 08:10:39) 
Benim berberim 50 yaşlarında, geçen konuştum İngiltere'ye gidecekmiş, tüm işlemleri yapmış gün sayıyor yani. Adamın sürekli müşterisi, kurulu düzeni var. O bile gitmek istiyor. Gitmek istemesinin sebebi sanırım orada yaşayan akrabaları. Dürüst ve akıllı insanlar ki oradaki pandemi sürecine dair net bilgiler veriyorlar adama. İngiltere bizi kıskanıyor, kurulu düzenimiz olmasa donerdik Türkiye'ye demiyorlar Almancılar gibi.

Ben Akdeniz sıcaklığını seviyorum ama eşim de baya İngiliz kafası var, soğuk, mesafeyi seven biri. ikimiz de ileride gitmeyi istiyoruz. Şu anki hayat standardımızı biraz anlatsam, gitmeyin oturun oturduğunuz yerde diyen çok çıkar ama mesele bireysel sıkıntılar değil.
  • mezarkabul  (29.04.21 09:33:18) 
imkan olsa aninda giderim. dunyada orta dogu cukurundan pis birkac yer var sadece zaten.


  • in vino veritas  (29.04.21 09:39:36) 
ezelden beri bu ülkeyi bırakıp gitmek bana hep ters olmuştu. istanbul'u değil ama kendi memleketimi, köyümü çok severim. Hiçbir şey yok oralarda ama yine de çok severim. Buraları bırakmak bana saçma gelirdi ama şu anda ingiltere'ye çağırsalar, garanti bir iş imkanım olsa durmazdım..


  • silah taciri  (29.04.21 18:23:53) 
göç edilecek en güzel yerlerden biri.
ben ne yazıkki alım gücü/blue cardU/uk'nin yeni göç yasası falan derken almanyayı tercih edeceğim ama iş garantim veya ailem olsa ne olursa olsun uk derdim.

+lar;
çok kültürlülük, her yerden göçmen gelmesine çoktaaan alışmışlık
yerlilerin insan canlısı/eğlenmeyi bilen ve çok nazik olması
uk'deki türk profilinin tüm dünyadaki (ortalamaya vurunca belki türkiye dahil) en yüksek seviyede olması
doğası, tarihi, insana saygısı , özgürlüğü vs bahsetmiyorum zaten
ing'nin ana dil olması



-'ler
belki biraz hava ama bir ada olduğu için aşırı soğuklar olmuyor hatta abartıldığı kadar yağmur olduğunu da sanmıyorum. havayla ilgili tek olay bulunduğu meridyen nedeniyle kışın gündüz süresinin kısalığı ama o da yaz gelince borcunu geri veriyor
başka eksi bulamadım.
  • rewlack  (29.04.21 18:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.