[]

anonim şirketlerde kar payı

bir a.ş kar payı dağıtmaya karar verse fakat daha sonra bir ekonomik kriz patlak verse bu krize dayanarak kar dağıtımından vazgeçebilir mi




 
kar etmiyorsa ne dağıtacak ki ?


  • sozluknickmiverulan  (25.05.10 18:26:53) 
yasal süreci bilmiyorum en baştan beliryetim ama temettü dağıtım kararı alındıktan sonra üzerinden pek fazla vakit geçmeden temmettü dağıtılır. onun için karar alınıp ticaret sicil gazetesinde yayınlandıysa mahkemeye gitmek tek yol gibi ama değişeceğini zannetmiyorum.

ayrıca eğer temettü dağıtılmasına karar veren şirket halka açık bir şirket değilse temettü dağıtıldıktan sonra ortaklar aldıkları parayı şirkete sermaye olarak koyabilir ya da borç verebilir.
  • mahallenindelisi  (25.05.10 18:37:04 ~ 18:37:40) 
Kâr payı kanunen yılda bir kere dağıtılıyor ve yıl sonunda oluyor. Dönem de kapanmış oluyor o durumda.
Yeni yılda bir kriz patlak verirse o sene için kâr dağıtımı söz konusu olmayabilir, hatta sermaye artışı kararı alınabilir.

Pek konuya hakim değilim ama muhasebeci tanıdığınız varsa sorarsanız sevinirim.
Burada vergi sizin canınızı yakabilir.
  • hunlu  (25.05.10 19:05:01) 
cevabı öğrendim arkadaşlar, merak edenler varsa belirteyim, vazgeçemiyormuş çünkü kar dağıtım kararıyla birlikte alacak hakkı doğuyormuş. vs.


  • aliscan  (25.05.10 19:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.