[]

micromanagement bağımlısı yeni yönetici sorunsalı

uluslararası bir firmada farklı bir ülkeye danışmanlık yapacak şekilde uzaktan çalışıyorum, bordrom trde. yaklaşık 4 sene olacak, yaş 31. son dönemde bizim ekip içinden 6 senedir falan çalışan benle aynı görevde bi eleman biraz işsiz kaldığı için onu gidip ben ve bir grup vatandaşa yönetici yaptılar.

sorun şu ki çalışma şekli inanılmaz değişti. bir danışman olarak kendi sorumluluğumuz bizde olacak şekilde çalışırken, şimdi yazdığın word dökümanının rengine kadar inen bir micromanagement bağımlısı egoist bu arkadaşla çalışıyoruz. herif günde 1 call koyuyor, muhtemelen yakında yolladığın her maile beni de ekle triplerine girecek. işin kötüsü kendi yaptığı eski işleri ben görebiliyorum sistemimizden, kendi yaptığı eski işlerin hiç biri şu an istediği kalitede değil.

şimdi bu tantanayı çekmek istemediğim kesin, sağlığımı bozacak derecede sinirleniyorum çünkü, gece falan uyuyamıyorum bu ara pandemi etkisi de var malum. eski yöneticime de konuyu söyledim, o da karar budur kusura bakma dedi. bu şartlar altında bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceğiz.

benzer senaryoyla yüz yüze kalan arkadaşlar, sizin tavrınız ne oldu? acaba daha esnek olup, bu çocukça oyunu oynayıp kral öldü yaşasın yeni kral diyebilmek mi lazım? yoksa yerim işini deyip tazminat isteme yoluna mı gitmeli?

 
şu anda yeni pozisyon heyecanıyla mükemmeliyetçi davranıyordur.
konuyu kişisel olarak algılamadan soğukkanlı ve profesyonel davranmanız lazım.
onun işiyle istediği işi karşılaştırmak gibi egosantrik davranmayın.
önemli olan getirildiği pozisyon ve kendi yaptığı işten iyisini isteme hakkı da maalesef mevcut.

biraz abartmışsınız bence.
böyle bir şey için dört yıldır çalışıp memnun olduğunuz işinizi bırakmayı düşünmeniz saçma gibi geldi bana.

kendinizi olaya kaptırmayın, işi işte bırakın.
takışmayın, size söylenileni yapın ve sakinliğinizi koruyun.
mantıksız veya yanlış bir şey istediğinde de bunu açıkça, tartışma çıkartmayacak şekilde dile getirin ve "işinize bakın".
bir süre sonra hevesi geçtiğinde veya kendini yeni pozisyonunda güvende hissettiğinde zaten o da salacaktır.

baktınız ki durum çok feci bir hâl alıyor, o zaman başka bir şey düşünürsünüz.
"son dönem" dediğinize göre böyle bir şey düşünmek için daha erken gibi geldi bana.
  • blatta hiberna  (28.04.21 15:43:41 ~ 15:47:21) 
eski işyerinde benzer bir yöneticim vardı. tabii işe alınma kararımı veren gm idi kendisi. ben de doğrudan ona bağlı çalışıyordum.

çok düzgün entellektüel birisi falan ama konu yöneticilik olunca tanıdığım en berbat insandı. arkamdaki dolapta biriktirdiğim dosyaları, hangi sırayla, hangi renk dosyayla koyacağıma kadar karışırdı. müşterimle yaptığım toplantımda kullandığım tükenmez kalemin rengine kadar karışırdı. öyle ruh hastası bir tipti.

iş iyiydi, kazancı iyiydi, pozisyon iyiydi, şartlar iyiydi vs derken 4 sene geçmiş. istifa etmeyi ara ara düşünmedim değil tabii de hiç öyle çok hevesli olmadım. bu arada adam bana takmış vaziyette, en ufak şeye bağırıp çağırmaya başlamıştı artık.

ben de çok sakin biriyim , şöyledir böyledir bir şekilde idare ettim. bir keresinde benim de ters bir anıma denk geldi. odasında yine sesini yükseltmiş bağırırken vurdum elimdeki dosyaları masaya ondan daha fazla bağırmaya başladım. odaya hemen loop diye girdi arkadaşlar. müdürü dövüyorum sanmışlar haha. o kadar hararetlenmiştim yani.

neyse bu olaydan sonra müdür bana karşı değişti. artık limitime geldiğimi gördüğü için olsa gerek, daha yapıcı davranmaya başladı falan ama benim teller atmıştı bir kere. dediğim olaydan 3-4 gün sonra gittim odasına. istifamı verdim çıktım.

şimdi daha iyi şartlarda, daha iyi pozisyonda, daha iyi yöneticilerle çalışıyorum. birkaç ay işsiz kaldım tabii ama sonunda oldu işte. 2 yıldır da şu anki işyerimde çalışıyorum.

yani demek istediğim, bahsettiğin tipte biriyle çalışmak zor olur. ve ne kadar kalayım düzeni bozmayım desen de bir şekilde patlar o. senin şansın, bahsettiğin kişi gm falan değil. belki senden önce gider. bilemezsin. benimkisi şirketin kar ortağı olan gm idi.

özetle, eğer bu arkadaş gidici değilse, yeri sağlamsa, ufaktan kendine farklı bir düzen kurmaya bakabilirsin.
  • reanarchy  (28.04.21 15:45:33) 
harbiden çekilmiyo bu. ben saldım şahsen maaşımı aldığım müddetçe fark etmez diyerekten denileni yapıyorum denilmeyeni yapmıyorum.


  • papuayenigine02561  (28.04.21 15:53:54) 
Ben olsam onu müdür yapan kişiye rahatsızlıgımı iletirdim.

hiçbirşey yapamazsan da bunu yap.
  • liberal  (28.04.21 15:56:04) 
Simdi uluslararası bir firmada calisiyorum demissiniz, ben de öyle bir firmada calisiyorum ve ben müdür olunca kendi müdürüm benim altimdakilere nasil nedir diye sormuş onlarin feedbacklerini almak icin. Sonra benle de paylasti (pozitif feedback tabi).

Bence bu müdür olan kisiye soyleyin derdinizi. Onun için de onemsizse geri bildiriminiz, o zaman is aramaya baslayin. Çünkü bu degistirilebilecek bir olay (maas değil, calisma saati değil, calisma yeri vs değil. Müdür olan kisinin yönetim sekli) ve buna ragmen aksiyon alinmayacaksa durmaniza gerek yok.

Bu arada böyle garip yerde calistim ben de. Bir de tam aksine large management yapip hiçbir şeye yardim etmeyen biriyle de çalıştım. Ikisi de kötü, arayi tutturmak lazim. Belki yeni müdür olan kisi zamanla düzelir çünkü ben de ilk müdür oldugumda bazen teraziyi iyi ayarlayamadigim oldu.
  • logisticsmanager  (28.04.21 16:14:39) 
böyle konular çok hassas konular. yapacağınız şikayetlerin "neden ben yönetici olmadım da, o yönetici oldu?" gibi anlaşılması çok muhtemel. profesyonelce iş yapmaya devam edeceksiniz.


  • co2s2  (28.04.21 16:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.