[]

Döküm tava ve evin duman altı olması

Merhaba,

Döküm tavada et mühürleme vs gibi işlemlerde ocağın altını çok açmak gerekiyor. Mutfak yağ içinde kalıyor, ev duman altı oluyor. Aspiratör fayda etmiyor. Balkonda yapmak için elektrikli ocak aldım o da yeterince ısıtmadığından güzel pişirmiyor. Burada da herkes döküm tava öneriyor ancak merak ettim siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz diye yada yaşıyorsanız nasıl çözüm buldunuz?


 
Benim çözümüm kızartmaları ve döküm tava ile pişecek etleri piknik tüpü ile balkonda yapmak oldu. Elektrikli ocak pek doğru bir seçenek değil.


  • cursor  (28.04.21 11:03:12) 
boşken iyice kızdırıp eti attıktan sonra kısıyorum. dumanı az atıyor. ama tamamen bitirmek mümkün değil.


  • xrated  (28.04.21 11:11:47) 
döküm tava kullanılıyorsa o duman olacak kaçarı yok.

Ama öncesinde bir 10 dakika ocakta boş tavayı yüksek ateşte ısıtıp eti atınca kısmak biraz azaltıyor.

Bu arada yağ için öneri şu olur. ocağı ve çevresini alüminyum folyo ile kaplayın. işiniz bitince folyoları toplayıp çöpe atarsınız.
  • Dr_Stat  (28.04.21 11:41:43) 
Iste bu yuzden lavabonun altindaki dolabin en derinliklerinde yatiyor benimki. Tum dediklerine katiliyorum. Dumani gectim bunda et kizartinca 1t gun etraftan yag temizliyorum.

Cozum onerim hurdaci legen ytd.
  • Filinta61  (28.04.21 11:45:45 ~ 11:47:11) 
yukaridaki cevaplara yonelik bir cevap: bu olaylarin cozumu basit. dokum tavaya kizartma tavasi muamelesi yapmayin. etin dogru surede, dogru sicaklikta ve dogru miktarda yagli olmasi gerek.

hicbir ozen gostermeden "eti kizgin tavaya atarim piser" mantigi yanlis. bu diger pisirme yontemleri icin de gecerli. ozenli oldugun surece basarili olursun. ozenmeyeceksen zaten hic ugrasma dokum vb ile.
  • idexo  (28.04.21 11:50:02) 
aspiratör lazım kısmen evet ama çok da duman altı olayı yaşamadım.


  • evimin paspasi  (28.04.21 12:05:57) 
aspiratörün yetersiz ya da bacası filtresi vs tıkalı olabilir. amerikan mutfaklı evimiz, evet bir duman çıkıyor ama öyle her tarafı duman altı yapmıyor ya da aşırı kokutmuyor.


  • roket adam  (28.04.21 12:25:59) 
Aspiratör + cam açmak buyuk olcude dumani azaltir ancak yag sicratma konusunda da yag sicratmaz teller var. kevgir gibi ustune kapatiyosun yag sicramasini buyuk oranda aliyor


  • onkiloversemtamamım  (28.04.21 14:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.