[]

zoom ne kadar internet harcıyor?

dokuz gün boyunca wifi kullanamayacağım. hemen hemen 20 saatlik derse gireceğim toplam. kamera açmıyorum. derste en fazla 5-6 kişi açıyor. 3-4 hoca ders boyunca ekran paylaşıyor. ortalama 50 kişi oluyor derste. Kaç GB internete ihtiyacım olur?




 
Diğer öğrencilerin kameralarını kapatır sadece paylaşılan ekranı açık tutarsan çok az netin gider. Toplam 2-3 gb bile gitmez. Paylaşılan ekran pdf vs diye varsayıyorum ve sadece hocanın mikrofonunun ses gönderdiğini varsaydım.

Ekranın sağında solunda karşıdakilerin canlı görüntülerini de açık tutarsan bu sayı çok artar. 1 saat 300-500 mb’larla başlar gb’lara kadar çıkar kişi sayısı ve görüntü kalitesine göre. Sadece tek ses ve basit ekran paylaşımı 1 saatlik 75-100 mb civarı olur max. Ben pek zoom kullanmıyorum alternatif benzer programlarda 2-3 dakikada 1-2 mb gidiyor. Araya başka elemanların da mic ile katıldığını varsayınca evet saatllik 75-100 mb ile kurtarırsın
  • avatar is back  (28.04.21 03:27:18) 
Pazartesi günü 3 saatlik ders için mobil veri kullandım. Toplam 6 kişinin kamerası ve mikrofonu açıktı. 4 gb civarı kullanılmıştı baktığımda.


  • ms brownstone  (28.04.21 10:26:27) 
sorunuza cevap değil ama, tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim, bilgisayarı telefonun internetine bağlayarak zoom'u bilgisayardan açmak daha fazla veri harcıyor. bi defasında öyle yaptım 1.5 saatte 1 gb gitti. telefonda android uygulamasıyla bağlanınca daha tasarruflu oldu.


  • evanka  (28.04.21 11:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.