[]

Yetkili servis bakım/sanayide bakım

Geçen sene bir Fiesta 2011 satın aldım. Aldıktan sonra rutin yağ vs bakımı için sanayiye götürmüştüm 470 veya 570 gibi bir rakam tutmuştu emin değilim. Aracın bir önceki sahibi de aldığı yakıta kadar fişleri faturaları saklayan bir değişik abimizdi. Arabada bakımlar için tuttuğu klasörde hep yetkili serviste bakımları yaptırdığını gördüm. Rakamlar da 500 700 arası idi.

Hal böyle olunca sanayide uğraşmaktansa yetkili servise mi gitsem diye düşündüm. Fordun kendi sitesinde bakım paketi hesaplama diye bir şey var ve orada çıkan rakam 3150 umuyorum ki bu rakam başka bir şeydir.

Güncel olarak rutin bir yağ bakımı teknik serviste ne karara yapılıyor bilen var mı’? Veya “eskiden yetkili bayiide mi yaptırırdık götür Murat ustaya neyine yetmiyor” mudur durum?

 
daha önceki sahibi hep yetkili serviste yaptırdıysa bakımlarını plakayı söyleyince sistemden göreceklerdir, size de bu bakımda neler yapılacağını ve ne kadar tutacağını söylerler. En garanti yol ford servisini aramak.


  • sixth  (28.04.21 00:57:55) 
Yetkili servise gidip sormanı öneririm, hemen fiyat verirler zaten. Arada 100-150 lira fark varsa yetkiliden devam ettir, hem satarken avantaj olur hem de kafan rahat olur. Biri 500 diğeri 3150 diyorsa da diğerinin neden pahal olduğunu sor derim, bir sebebi vardır yani sadece yetkili diye 6 kat fiyat farkı olmaz. Muhtemelen eskiyen bir parça vardır o falan dahildir.


  • roket adam  (28.04.21 10:00:16 ~ 10:00:44) 
yetkili servisteki bakımı küçümsememek lazım. sadece aracın bir iki filtresini ve yağını değiştirmiyorlar rutin bir bakımda. (emin olun işin bu kısmını yapmak için sanayiye bile gitmenize gerek yok, kendiniz bile yaparsınız.) teorik olarak aracın envai yerine (50 nokta kontrolü falan şeklinde reklamını yaparlar) gözle de olsa bakıyorlar, kontrol ediyorlar. bilgisayara bağlarlar, bir şey varsa çıkar. aracın yaşına ve km'sine göre, arıza çıkması muhtemel yerleri bildikleri için oralara daha dikkatli bakarlar. bir de araçtan malzeme çalmayacaklarına emin olursunuz. son olarak da, eğer araç yıllardır hep yetkili ford servislerine gidiyorsa, bazı arızalarda iyi niyet garantisi adı altında daha düşük fiyatlar çıkartabiliyorlar.

ama tabii bunların hiç biri, sanayine düzgün bir ustanın yapamayacağı işler değil. tavsiye üzerine gideceğiniz, sanayide bir ford ustası, sürekli aynı yere gitmeniz kaydı ile işinizi görür.

tabii fiyata da bakmak lazım.
  • co2s2  (28.04.21 11:32:03) 
Sanayide iyi ve güvenilir usta bulmak gerçekten çok çok zor.

Yetkili servise verdiğiniz para gerçekten değiyor.
Ben her rutin kontrole gittiğimde gerçekten arabanın tüm detaylarına bakıyorlar. Bir de yetkili servisteki ustalar genelde genel merkezden gelen prosedürlere göre çözüm bulur. Zaten fabrika'da bilinen sorunlara, markanın izlediği prosedürle çözüm arar.

3-5 demeden mümkün mertebe yetkili serviste yaptırın işlemleri. En azından ciddi bakımları
  • anten  (28.04.21 13:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.