[]

Emlak Endeksi | Ev mi almalı, vadede mi kalmalı?

sahibinden.com istatistiklerine göre ev fiyatları metrekare cinsinden tüm ülkede ortalama %35 artmış görünüyor. kimi illerde bu oran %50-60'lara vuruyor.

sahibinden.com'taki istatistikler gerçekçi mi, ben mi yanlış okuma yapıyorum veya bir yeri mi atlıyorum?

sizce 130.000 tl'yi %16 faiz oranıyla bankada tutacağıma taşrada 1+1 ev almam daha mı mantıklı?

not: otomobil, döviz ve kripto para seçenek dışı olarak düşünelim.

 
vadelinin düşük getiri nedeni garanti olması. emlak kaldıracı yakalamak isterken ne kadar sürek bekleyeceğinizin garantisi yok. bu esnada dairenin amortismanı, emlak vergisi vb. giderleri de düşünün.


  • angelofdeath  (27.04.21 22:57:21) 
50-60'ı bilemem ama 30-35 arttığına eminim. sahibinden zaten kendi veritabanındaki artışa göre o rakamları söylemiştir. doğrudur.

hemen şu an alırsan ne zaman satarsın bilemezsin. geçen sene özellikle düşük faizli kredi dağıtılınca ev fiyatları uçtu. benzeri bir hikaye olur mu olmaz mı meçhul.

130k 12 ayda 23-25bin tl civarı faiz veriyor. 130'a ev alırsan 600-700'e kiraya verirsin satacağın zamanda en az 140-150 civarına satmalısın ki faizden çok getirin olsun. bu kadar olur bilmiyorum. hele ki taşrada 130'a aldığın evi 160-170'lere satabilir misin bilemiyorum tekrar ucuz kredi vs olmazsa. bir de evin gideri masrafı al sat işleri de ayrı bir olay.
  • avatar is back  (27.04.21 23:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.