[]

Bedelli Askerlik Soruları (3'ü 1 arada) - Silah reddetme/Sınav izni/Telefon

Selam duyuru,

Zamanı geldiği için dolandırılıyorum mecburen, bedelli askerlik parası + 1 ay maaş gitti; iş derdi olmayan, çok beyin kullanmam gerekmeyen fitness kampı olarak değerlendirmeyi düşünüyorum mecburen. Gelecek ay gideceğim.

1.

Bana silah teslim edilmesini istemiyorum. Prensip olarak da karşıyım. Zamanında savunma sanayisine girmememin tek sebebi de etik sebeplerdi. Sanırım sorun çıkarmıyorlarmış ama tam olarak ne yapmamız gerekiyor? Silah uzatılınca "Yok ben kullanmıyorum, teşekkürler" demiyoruz sanırım :)

edit: Başvururken e-devlet'te bir form dolduruyorduk, ne olur ne olmaz "Silah korkum var." seçeneğine evet demiştim.

2.

Çok ufak bir fark ile ortalamam Bilkent ve Hacettepe'de YL yapmama yetmiyor. Göstermelik değil gerçekten paper çıkacak projemi geliştirmek için yapacağım o yüzden mecburen odtü olsun diyordum. İngilizce sınavları tahmin edin ne zaman ^^ Bir önceki başvurumda da tek finalim vardı ve İYS ile aynı saatteydi o sene. Günlük izin alıp gelip geri gidebiliyor muyum, yoksa odtü sınavını ciddiye almazlar mı?

3.

Telefon hakkında çok tartışma dönmüş.
www.hepsiburada.com

Şu telefonu alsam kullanabilir miyim?

 
1- sorun olmaz. Soruyolar zaten.
2- bilmiyorum
3- kullanabilirsin
  • fakyoras  (27.04.21 19:54:55) 
1- Bize sordular ( Kuzenime mecbursun atacaksın bizce sıkıntı çıkarmasan iyi olur demişler)
2- Bence Harvard olsa bile ciddiye almazlar ( sallama bi yorum bu bir bilgim yok sadece tahmin)
3- Kullanırsın
  • paramolacak  (27.04.21 20:03:39) 
Fitness kampı iyiymiş.

1. Bedellilere üç atış yaptırıyorlardı. Değiştiyse bilmiyorum. Sebep sorarlar. Etik gibi şeyler orada işlemez.

2. Bedellilerin hiç izni yoktu. Yine değiştiyse bilmiyorum.

3. Çift sim kartlı olduğuna dikkat etmezlerse kullanabilirsin. Sim karta bakıyorlar.
  • dissendium  (27.04.21 20:03:47) 
2011 de kisa donem yapmis biri olarak silah reddetme diye bir sey olmadigini soyleyebilirim. O zaman oyleydi hatta buyuk dalga konusu olur diye dusunuyorum. Silah muaf durumu ancak psikolojik bir rahatsizligin varsa mumkun. Rol yaparsan bilemem. Telefon eski tuslu nokialar is goruyor. Kamerali bisey alirsan tugayda, kislada her nerede isen cekim yapma ihtimaline karsin el koyarlar. Yasak degil ama teknoloji yasak gibi dusun.


  • thesomberlain  (27.04.21 20:06:16) 
Yalnızca 1. hakkındaki tecrübemi aktarabilirim. Bize sordular. Ben atış yapmak istemiyorum dedim yaptırmadılar. Sırf üşengeçlikten yapmak istemedim.


  • jangbogo  (27.04.21 20:20:45) 
eylül 2020 de :
1)Atış yapmak istemeyen silah korkum var diyenlere atış yapanların silahlarının yanında kep tutturup silahın attığı kovanları toplattılar :) 3 atış yapıp çekilecek adamlar bir manga askerin atış yapmasını silahın 25 cm yanında beklediler.
2) Sınavları olanlar izin aldılar ama bu izinler tmi (terhis mahiyetinde izin) ve idari izinlerinden düştü .kullandıkları güne göre bizden 1 veya 2 gün sonra terhis oldular.
3)evet o telefonu kullababilirsiniz.
  • delikedidilimiyedi  (27.04.21 20:44:32) 
1- Burdurda bedelli yaptım ben de, 1.ye biraz sorun çıkardılar, çocuğa çok baskı yaptılar atış günü maalesef.


  • roket adam  (27.04.21 20:50:00) 
1- Herkese sormuşlar da bize soran eden olmadı valla. Bize sordular diyen arkadaşlar herhalde sadece atışta silah görmüş olanlar. Atışı istemeyen yapmıyor evet. Bizim birlikteki gibi bütün askerliğin silahla geçecekse o takdirde silah dağıtılmasını bekleyip "yok abisi kullanmıyorum" demek pek mantıklı olmaz. Önceden komutana gidip söylemekte yarar var.

2- Bizde her türlü sınav için gidenlere izin verildi. Belgelerini önceden hazır et mutlaka. Uygun bir zamanda konuşur izin alırsın.

3- Kullanabilir miyim derken serbest miydi anlamında soruyorsan bende de bu modelden (ya da çok benzeri, bir arkadaşımdan ödünç alıp gittiğim için emin değilim) vardı, demek ki kullanılabiliyor.
  • son feci skilacci  (27.04.21 21:20:19) 
1. O nerede askerlik yapacağınıza göre değişir. Mevzuata göre atış yapmadan nöbet tutturmayan yerler var. O yüzden buna takık bir komutan denk gelirse 3 atışı yapmanız için ısrarcı olabilir. Onun haricinde zaten silahla dolaşmıyorsunuz.

2. Yine komutanına ve bölüğe göre değişir. Bazı yerlerde sınav için izin verenler var.

3. Kamera olmadığı için problem olmaz.
  • Avery  (27.04.21 23:17:08) 
1- silah tutmak belki hayatın boyunca deneyimleyeceğin tek şey olucak. yani silah tutan bir insan ne düşünür bunu öğrenebilmek için tek bir şansın var. insanların nasıl hissetiğini bilmediğin bir şeye prensip olarak karşı çıkman anlamsız. yani ben askere gittim 3 ay silah taşıdım, atış yaptım artık prensip olarak karşıyım demen mantıklı, diğer türlüsü cidden mantıkısız, ön yargı veya başkasının yargısını kabullenme. ben savunma sanayinde çalıştım sonra ben bu işte çalışmam dedim mesela. o sebeple argümanın bence saçma. neyse komutanına psikolojik nedenlerle silah taşıyamayacağını söyle belki bir şey yapar ama tüm bölük silahla gezerken sen turist gibi gezersen o psikoloji sana ağır gelebilir. lets talk about real facts!

2- sadece ölmek üzere isen hastahane'ye gidebilirsin. diğer türlü hiç bir komutan tanımadığı biri için o riski almaz. dönüp geldiğinde bölükteki herkes benimde sınavım var diyecek ve üst kademelere şikayet mektupları yazacak. biraz empati.

3- tuşlu telefon ok.

orası böyle hak/hukuk yeri değil. orada sivil değilsin. o sebeple sivil haklarını unut.
  • duyurukullanıcısı  (28.04.21 00:30:08) 
1- bize bir secim hakki sunulmadi
2- her turlu sinava izin verildi
3- telefon uygun kesin bilgi
  • pofudukayi  (28.04.21 02:03:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.