[]

ielts vs toefl

benzerliklerini ve farklılıklarını az çok biliyorum ancak yine de hangisine çalışacağımı bilemedim. toefl'ın puan aralıkları daha geniş olduğu için daha avantajlı olabilirim diye düşünüyorum. sizin fikirleriniz neler?




 
konuşma kismindan korkuyorsan ielts i seç.

yazma kısmindan korkuyorsan toefl i seç
  • egokalp  (27.04.21 19:50:22) 
bu arada toelf amerikada, ielts daha cok avrupa ve kanada da gecerli


  • egokalp  (27.04.21 19:50:52) 
Toefl toefl toefl! Toefl her yerde geçiyor, ielts'in geçmediği yerler var (özellikle türkiye).


  • Avery  (27.04.21 19:55:54) 
Ielts academic vs toefl'da:

Reading: toefl test, biraz daha kolay
Listening: toefl test ama once konusmayi dinleyip sonra cevap veriyorsun. Ielts test degil ama dinlerken sorular da karsinda. Kelime yazmani filan bekliyorlar.
Speaking: toefl bilgisayara karsi 6 soru, baya zorlayici (ne diyecegini dusunmek zorlayici) ielts daha rahat speakingde daha kolay sorular soruyorlar.

Writing; ikisi de benzer.
  • fakyoras  (27.04.21 19:57:48) 
Sınavlarına gitmedim ama dershanesine gittim. Bana ielts alıştırmaları daha zor geliyordu.


  • Hallegadola  (27.04.21 20:50:59) 
IELTS'in reading'leri anlamsizca zor, bu nedenle iki kez TOEFL'a girdim.


  • howfaristhesky  (27.04.21 22:42:03) 
Fakyoras+1

Sadece bir farkla. ielts de Writing e çok kıt puan veriyorlar.
  • ozgurluk savascisi  (27.04.21 23:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.