[]

Dernek üyeliği Hk üye olmalı mı?

Aktif olmasa da yazarı olduğum kütür sanat topluluğu var. Burası derneğe dönüşecekmiş. Bana da üye olur musun diye sordular. Dışarıda olduğum için çok düşünmeden tamam dedim ama şimdi kafamı karıştıran noktalar var:

1. Üye olurken nelere dikkat etmeli?
2. Senelik ve girişte ödenmek üzere belli bir meblağ var. Ben işsizim ve gelirim yok üye olurum demekle hata mı ettim? Bu ücret ise dernek yeri diye tutulan yerin kıtasının ödenebilmesi için.
3. Bir derneğe üye olur musunuz? Üye misiniz? Önerir misiniz?

Teşekkürler.

 
1- Derneği kuracak yönetim ve denetim kurulunun güvenilir kişilerden oluşmasına
2- Hata etmedin, aidat ödemesi yapamayacağını söyle, olur derlerse girersin olmaz derlerse girmezsin
3- Olurum, üyeyim, derneği ve derneğin amacına göre değişir.

Türkiye^de Sivil Toplum 3 e ayrılır
1- Siyasi parti ve dini cemaatlerin arka bahçesi
2- Yerel kendi kendine takılan dernekler
3- Gerçekten Sivil Toplum'un geliştirilmesine katkı sunanlar

sizinki 2.si sanırım, o nedenle kişilerin güvenilir olması dernek tüzüğü falan önemli ( gerçi tüzük kolay değişiyor). Zaten 2 numaralı dernekler genelde 1 sene sonra anlaşmazlık yaşayıp kapanıyorlar
  • paramolacak  (27.04.21 18:43:05) 
3. Kuruluş amacının gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetler söz konusu ise tabi ki üye olur.
Yoksa faaliyet amacının tersine ya da başka amaçlar hatta yasa dışı faaliyetler için hareket eden bir bir yere üye olmak sorun olur bunun gibi:
www.google.com
  • Erva  (27.04.21 21:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.